Ledende helsesykepleier, Hilde Husøy, og kommuneoverlegen i Steigen oppfordrer eldre menneseker, gravide og personer med kronisk sykdom til å ta influensavaksine. Foto: Bjørn Anders Nymoen

Influensavaksinering på trappene

Er du 65 år eller eldre? Er du gravid, eller har du en kronisk sykdom? Da bør du ta influensavaksinen, er rådet fra kommuneoverlegen i Steigen.

Planleggingen for årets influensavaksinering i Steigen er i gang.

Mens det i fjor var mest fokus på koronaviruset og hvordan få best mulig beskyttelse mot dette, kom influensa og influensavaksinen i andre rekke. Det ble heldigvis ikke et stort utbrudd av sistnevnte. 

Ut med informasjon

– Vi tenker at det vil være smart å gå ut med en artikkel i lokalavisen. Det er lite informasjon i media og nasjonal info er vi alle passelig lei av etter pandemien, sier Hilde Husøy, ledende helsesykepleier i Steigen Kommune.

Flere tilbud

I tillegg til influensavaksine gis det samtidig tilbud om vaksine mot lungebetennelse. Vaksinen mot lungebetennelse (Pneumovax) er anbefalt til alle over 65 år og gitte risikogrupper, den må gjentas hvert 10 år, om ikke annet er avtalt med lege. 

– Det er en forkjølelses-epidemi i Steigen for tiden så dersom du er syk og har symptomer på luftveisinfeksjon; vent med vaksine, sier kommunelege og helsesykepleier. 

Beboere på Steigentunet og Toppen får tilbudet der de er. 

Timebestilling ikke nødvendig

Egenandel for vaksine er på 150 kroner.

Følgende datoer er satt opp for vaksinering: 

MANDAG 10. oktober kl 10- 14, «stua» ved kantina. 1 etg.                                     

[annonse]
TIRSDAG 11. oktober kl. 08 13, ved kantina 

ONSDAG 12. oktober kl. 12 – 16, ved kantina.

ONSDAG 26.oktober kl 12-16, ved kantina 

TORSDAG 27. oktober kl 12-16, ved kantina   

FREDAG 28. oktober kl 8- 13, ved kantina 

TIRSDAG 8. november kl 9- 15 på helsestasjon.

TIRSDAG 15. november kl 12-16 på helsestasjon.

Debatt
Nord Salten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.