Áivan. Foto: Aslak Anders Skum.

Lulesamiske rappere med ny EP

Rapgruppa Áivan med låtslipp 1. april.


– Nei, det er ingen aprilspøk understreker Håvard Nuhtte Svendsen Sara. EP'en er ute på alle mulige strømmetjenester. Den samiske rapgruppa slipper nye låter for første gang på lang tid, sier Sara.

EP'en er en reise inn i samfunnsaktuelle temaer tilknyttet vårt samiske nærmiljø, med en litt humoristisk tone. Den inneholder nostalgiske harmonier,og tekster med referanser som er tatt ut fra saker i Sápmi som både provoserer eller engasjerer.

Med røtter i Tysfjord

– Vi ønsker å samarbeide med flest mulig i alle regioner i Sápmi, og med tanke på min og Johan A. Paulsen's tilknytning til Divtasvuodna (Tysfjord) så er det en ekstra drivkraft til å få noe til på lulesamisk, men også bruke referanser i våre tekster fra det lulesamiske området vi hører til, sier Sara.

Langfredag kan du oppleve Áivan live på Samisk Påskefestival i Guovdageaidnu/Kautokeino. Men du kan også sjekke de ut på spotify.

Áivan består også av Isak A. Gaup og Joret M. Bals.

Debatt
Nord Salten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.