– Satsingen er et signal til litteraturfeltet om at dette er et område vi sammen må jobbe for å løfte, sier rådsmedlem Sigbjørn Skåden. Foto: Trym Schade Warloe.

Ønsker økt fokus på minoritetsspråk og litteratur

Kulturrådet satser på nasjonale minoritetsspråk og litteratur fra minoritetsspråklige forfattere.

Norsk kulturfond har satt av 1,9 millioner kroner til en satsing på litteratur på nasjonale minoritetsspråk og fra minoritetsspråklige forfattere i Norge på tilskuddsordningen for litteraturprosjekt.

Det åpnes nå for søknader på ordningen til prosjekter på de nasjonale minoritetsspråkene og til rekruttering av litterære stemmer som vil bidra til å utvide mangfoldet i norsk litteratur, skriver Kulturrådet på sine nettsider.

– Nyheten nå er at det utvides med nasjonale minoritetsspråk kvensk, romani og romanes, sier Sigbjørn Skåden, som er rådsmedlem og leder i Kulturrådets faglige utvalg for litteratur, til NordSalten Avis.

– Oversettelsesordningen for samisk er 3-4 år gammel men selvsagt fortsatt aktuell, og man kan selvsagt søke om støtte til oversettelser fra for eksempel lulesamisk til norsk.

– Vi får ikke inn så veldig mange søknader til denne ordningen, sier Skåden avslutningsvis.

Debatt
Nord Salten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.