Sametingsråd Mikkel Eskil Mikkelsen var i Luleå (i går, 11.05) og møtte styrelsesmedlem og leder i språknemnden Ulla Karin Sarri og språknemden til Sametinget i Sverige. Foto: Sametinget.

Samarbeider om språk på tvers av grensen

Sametingene går sammen om nytt samarbeid.

Sametingene i Norge og Sverige satser på grenseoverskridende samarbeid med fokus på revitalisering, utvikling og teknologi, og møttes nylig i Luleå.

Temaet for møtet var samarbeid på tvers av landegrensene i forbindelse med språkprosjektene «ume- og pitesamisk språkrevitalisering», «sør- og lulesamisk utviklingsprogram» og «mijá tekno» teknologi satsningen til sametingene, melder Sametinget.

– Jeg er glad for det økte samarbeidet mellom Sametingene i arbeidet med å utvikle samisk opplæring og øke antallet språkbrukere. Særlig fint er å kunne møtes til fysiske møter oss imellom etter pandemien. Jeg ser frem til videre samarbeid for å utvikle det samiske samfunnet, sier Mikkelsen til sametinget.no.

Debatt
Nord Salten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.