Jubel: Hamarøy/Steigen J15 vant overlegent 7-3 mot Grand Bodø 3 i serieåpningen. Foto: Ane Thorp Steinsvåg

Suverene i serieåpningen

For første gang på lenge var det endelig duket for fotballkamp på full bane og med 11 spillere på hver banehalvdel da Hamarøy/Steigen J15 tok imot Grand Bodø 3 lørdag.

Og det ble en særdeles målrik kamp på kunstgressbanen i Herseth. Laget med jenter fra Hamarøy og Steigen ga seg ikke før de hadde satt syv baller i nota bak motstanderens keeper, og vant dermed komfortabelt 7-3 i sesongåpningen.

Farlig spiss

Grand Bodø åpnet kampen best og gikk fortjent opp til ledelse 0-1 tidlig i kampen etter et fint langskudd.

Men så våknet jentene fra Nord-Salten og superspiss Tora Nilsen fra Engeløya. Etter fire scoringer på drøye ti minutter etter imponerende grunnspill og solide enkeltprestasjoner - to fra nevnte Nilsen - stod det 4-1 til pause.

Jubel: Dommeren noterer nok en scoring fra Hamarøy/Steigen J15.

Akkurat som i første omgang var det Grand som var mest sultne i starten av omgangen. Etter 7 minutter reduserte Bodø-laget, men da våknet jentene fra Nord-Salten skikkelig.

Frida Skoglund svarte etter to minutter med et flott skudd fra distanse. Deretter reduserte Grand på et hardt slått frispark, før Tora Nilsen driblet og fant nettmaskene to ganger før slutt.

Tora Nilsen ga seg ikke før hun hadde scoret hele fire mål i storseieren.

Svært fornøyd

I følge trener Ane Thorp Steinsvåg er den gode serieåpningen et resultat av godt treningsarbeid i vinter.

– Seier 7-3 i vår første kamp på stor bane, og som samarbeidslag med Steigen, er vi svært fornøyde med. Jentene har trent stabilt og godt gjennom hele vinteren, og det er utrolig stas å se at tålmodig arbeid gir resultater. Nå skal vi finpusse på enkelte områder fram mot lørdag 30.4, sier hun til NordSalten Avis.

Da møter jentene Junkeren 2 på hjemmebana i Leinesfjord.

Det blir en festdag for fotballen i Nord-Salten ettersom Steigen G12 har kamp kl. 12, Hamarøy/Steigen J15 kl.14 og Steigens G16 kl.16.

– Vi gleder oss, og håper på masse godt publikum på alle de tre kampene, avslutter Steinsvåg.

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.