Helga 24-26. mai byr Drag på en helg fylt av aktiviteter for ungdommene. Det blir e-sport, silent disco, paintball og volleyball. Foto: Skjermdump.
Av unge for unge

Arrangerer Arctic Gaming på Drag for første gang

24-26.mai går tidenes første UNG Arctic Gaming Experience av stabelen på Drag.


Det er et E-sport-arrangement som skal kombinere den arktiske naturen med «top-level» gaming. Spillerne som deltar vil utøve og vise sine e-sport kunnskaper, samtidig som de får oppleve det med fantastisk natur rundt seg.

En av pådriverne til arrangementet er Rannus Kunto fra Drag. Kunto er en del av UNG Arctic Gaming Experiences Hamarøy Ungdomskomite, som er etablert for å finne ut hva ungdommen ønsker seg på diverse UNG AGE arrangementer.

– Jobben min i komitéen er å representere ulike ungdom og deres ønsker, sier Rannus til NSA.

Turnering

Hovedaktiviteten under arrangementet vil skje lørdag, som er en turnering i e-sporten Trackmania.

– Trackmania er et bilracingspill der det handler om å være raskest i mål. Konseptet er enkelt, men der er slettes ikke lett å mestre. Turneringen handler da om å være best i det populære racingspillet, sier dragsværingen.

Turneringen får også besøk av den nederlandske verdensmesteren Tim Lunenburg, som går under navnet Spam i gaming-verden. Nederlenderen har spilt trackmania på høyt nivå siden 2010, og kommer nå til Drag.

– På denne måten får vi vist frem Hamarøy og den vakre naturen og kulturen vi har her, samtidig som det gis noe nytt til både de som besøker og lokalbefolkningen, tilføyer Rannus.

Rannus Kunto er med i Hamarøys UNG Arctic Gaming Experience sin ungdoms komité. Arkivfoto: Stina Johnsen

Noe for alle

Selv om det er trackmania turneringen som er i hovedfokus, så er det mange andre aktiviteter som skal foregå gjennom helgen. Det blir silent disco, paintball, åpen gymsal, basseng og mye mer. Påmeldingen til arrangementet åpner onsdag 22. mai. Arrangementet er gratis, og det blir satt opp buss fra ulike plasser i kommunen til Drag. Det vil være muligheter for overnatting for dem som ønsker det. 

– Man må ikke være med på alle aktivitetene, arrangementet skal skape vennskap og en positiv opplevelse, og man kan derfor velge hva man ønsker å være med på, forteller Rannus. 

UNG AGE arrangementet er ikke bare for de som er fra Hamarøy, men er åpen for alle. Aldersgrensen for overnatting og for å delta på selve turneringen er 8.klasse til 10.klasse, men ungdommer opp til 17 år er velkommen på de andre arrangementene.

– Jeg vil på mitt aller sterkeste anbefale alle å delta i UNG AGE. Det er et gratis arrangement, med artige og forskjellige aktiviteter hvor vi har noe å tilby alle. Det er perfekt om man ønsker å skape nye vennskap, få gode opplevelser og nye minner, avrunder Rannus.

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.