Arctic Gaming Experience-gründer Eirik Holdal (t.v.), Richard Solstrøm og ordfører Britt Kristoffersen Løksa under tidligere LAN. Arkivfoto

Ber kommunen støtte Trackmaniaturnering

E-sportentusiaster vil ha kommunen og næringslivet med på spleiselag for å arrangere Trackmaniaturnering.


Hamarøy har allerede et etablert gamingmiljø blant annet gjennom velkjente SaltenLAN, og får Arctic Gaming Experience-gründer Eirik Holdal og gamingmiljøet i kommunen det slik som de vil blir det Trackmaniaturnering på Drag 24. - 26. mai.

– Vi har over lengre tid fått positive signaler fra Hamarøy kommune. Hovedsaklig fra ungdom og gjengen bak SaltenLAN. Samtidig er det viktig for oss at ungdommen ikke skal finansiere prosjektet, og har derfor vært i dialog med kommunen, innleder Eirik Holdal.

Holdal har vært og presentert arrangementet UNG AGE, som har ungdom i 8. til 10. trinn som hovedmålgruppe, for formannskapet i Hamarøy.

– Jeg tolket politikerne som positive til prosjektet. Derfor sender vi inn en formell søknad som politikerne skal få ta stilling til, men vi jobber mot arrangering 24. - 26. mai, sier Holdal.

Avslutningsvis forteller han at Trackmania blir gradvis større og større, spesielt etter at spillet ble tilgjengelig på Playstation og Xbox i 2023.

– Spillet er allerede verdens største bilspill, men mindre enn skytespill som Fortnite, CSGO og så videre. Spillet er størst i Frankrike, så Tyskland og USA, avrunder Eirik Holdal.

Ifølge søknaden vil Drag Aktivitet og ungdomsklubben på Drag få fire-fem gamingmaskiner til en totalverdi av 75 000 - 100 000 kroner dersom kommunen støtter tiltaket med 100 000 kroner.

– Disse gis til Drag Aktivitet helt kostnadsfritt som takk for samarbeid, og som takk for jobben gruppen gjør for å skape aktiviteter for lokal ungdom. Dette er mulig takket være støtten Samfunnsløftet til Sparebank1 Nord-Norge har gitt oss, som vi ønsker å gi videre, skriver Holdal til kommunen.

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.