Piera Eira og Elin Oskal. Foto: Per-Inge Finnesen.
Sáme kulturvahkko / samisk kulturuke:

De skapte en fin og magisk stemning

Elin Oskal og Piera Eira skapte en magisk kveld på nasjonaldagen 6. februar. Dette gjorde de ved hjelp av tradisjonell joik og moderne pop i den fullsatte stor-lavvoen til Sámi Adventure ved Nordland kultursenter.


Arrangøren skriver at Elin kommer fra Saltfjellet i Saltdal kommune, er et multitalent som balanserer livet som skuespiller og artist, samtidig som hjertet hennes alltid er hos reinflokken.

Hun har markert seg som en anerkjent artist i Sápmi, og hennes vakre, klare stemme treffer dypt inn i hjerterøttene. Med priser som "Årets Låt" og "Årets Nykommer" på Sapmi Music Awards, og rollen som stemmen til Anna i "Frozen", har hun gjort betydelige bidrag til den samiske musikkscenen.

I samme artistomtale fra arrangøren fremgår det at Piera er en ung reindriftsutøver fra Masi, en liten bygd utenfor Kautokeino.

Han har i løpet av kort tid etablert seg som en bemerkelsesverdig og god joiker. Hans talent har skint gjennom i ulike musikkutgivelser og minneverdige konserter. I 2022 ble han anerkjent med tittelen "Årets Låt" for joiken "Per Johan", sammen med Lena Thuri. Han er allerede en respektert artist i Sápmi, og Pieras behagelige stemme og gripende opptredener vekker følelser samtidig som de inspirerer til dans.

Ifølge NordSalten Avis journalist trakk konserten deres mange tilhørere til lavvoen, og konserten ble en fin opplevelse av autentisk joik blandet med det moderne innenfor samisk musikk.

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.