Bandet Lemore (Foto: privat)
Av unge for unge

–⁠ Det begynte på ekte på Steigen kulturskole

Jonatan Hind fra Steigen har alltid vært musikkinteressert og har ikke vært redd for å by på seg selv. Nå går den unge musikeren på Trøndertun Folkehøgskole hvor han er vokalist i det ferske bandet Lenore.


Hind begynte på kulturskolen i Steigen hvor han startet å spille trommer. Etter noen år som trommis i korpset, lærte han seg selv å spille gitar. Da han gikk på ungdomskolen var det et band som trengte enn bassist, og da byttet han instrument og startet med bass i tillegg. Bandet dro på Rock Mot Rus og UKM hvor Jonatan møtte andre ungdommer som brant for musikken. 

– Opplevelsene jeg hadde her har betydd mye for meg til i dag, og noen av vennskapene jeg skapte da har jeg enda, sier 20 åringen.

Gode minner fra tiden på Oppeid

Steigenværingen gikk på friluftslinjen på Knut Hamsun videregående skole. Herfra har han mange fine minner, men presiserer at de beste minnene var gjennom Hamarøy Kulturskole. Her ble han ikke bare kjent med lærerne som elev, men også som jam-partnere.

– Etter å ha vært eleven til Ole Johnny Stenslands forsto jeg at en karriere i musikk tar lang tid å lage, men som en god vin blir man bedre med årene, forteller Jonatan.

Året på rockelinja på folkehøgskolen er snart over, og vokalisten forteller om et år som har vært svært innholdsrikt og vakkert. Han gikk egentlig produksjon, men ble raskt involvert i bandet Lenore, og da byttet han til rockelinja. 

– Å jobbe med forskjellige mennesker, med forskjellige sjangere, og beherske det, er noe av lærdommene jeg verdsetter mest. Jeg har utvidet horisontene mine innenfor musikk, og har fått lov til å være med på mye. Igjen ble jeg kjent med en hel masse mennesker som er like glade i og kanskje mer interessert i musikk enn meg, utdyper Jonatan.

Vokalist på fulltid

Den unge musikeren har latt trommene, gitaren og bassen ligge og er nå blitt vokalist på fulltid. Det ferske bandet, som er et tungrockband på fire, ble til etter et prosjekt på skolen. De skriver egne tekster i en bluesstil, og musikken de spiller minner om en slags blanding av Pink Floyd og Led Zeppelin. En stil som de tror de fleste kan kjenne seg igjen i. 

– Ikke bare er det gøy å spille kul musikk, men når man får muligheten til å gjennomføre en konsert eller en studio-sesh med folk man er glad i, så får man rett og slett ikke nok, mener Jonatan. 

Selv om Hind har en drøm om å kunne leve av musikken, så er det foreløpig kun en hobby. Jonatan fikk plass på Paul McCartney sin musikkskole i Liverpool, men valgte å takke nei til plassen denne gangen. 

– Jeg vil kunne leve av det, men det tar tid å bygge seg et navn og en karriere. Jeg forestiller meg at jeg blir værende i Trondheim å lage musikk med rakkerfantene i Lenore, avrunder Jonatan Hind. 

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.