Tanker mot helg

En hvit sommerfugl


Av: Vigdis Reisang

Nylig var jeg i en begravelse, og etter seremonien i kirken, ble kisten som vanlig satt inn i bårebilen. Da oppdaget jeg en hvit sommerfugl som satt i gresset like ved der jeg sto.

Plutselig fløy den opp i luften og gjorde noen vakre svinger rett over oss som sto tett sammen i begravelsesfølget.

Jeg ble grepet av denne opplevelsen, og tenkte umiddelbart at dette var en hilsen fra hun som var død, befridd fra smerte og hadde funnet fred hos Gud. Men i vår virkelighet hadde hun forlatt sine kjære som nå sto sørgende tilbake.

Dagen etter ble det klart for meg at denne opplevelsen med sommerfuglen, måtte jeg dele med den sørgende enkemannen. Jeg sendte en melding til ham og fortalte om sommerfuglen. Jeg skrev også litt om hva en sommerfugl kan symbolisere.

Han ble svært glad for meldingen, og skrev tilbake at det varmet og gjorde sorgen lettere.

Sommerfuglen er et symbol på transformasjon, håp og gjenfødelse. Etter som den gjennomgår en metamorfose fra en enkel larve til en praktfull bevinget skapning, representerer den åndens og sjelens triumf over den fysiske verden.

Sommerfuglen er også et gammelt kristent symbol som passer til fortellingen om Jesus, hans liv, død og oppstandelse. Noen kirker er pyntet med sommerfugler 1. påskedag.

Sommerfuglen kan lære oss noe viktig om både forvandling og forandring.

Vi trenger å holde fast på troen og håpet om at ting og situasjoner kan bli bedre. Det vonde og vanskelige i livet kan forvandles til noe godt.

Med ønske om ei velsignet helg.

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.