På Stopp Volden-cupen i Bodø stakk Nord-Saltenjentene av med seieren. Foto: Privat
Av unge for unge

Et spennende tilbud for unge fotballspillere

En ny sosial arena der unge spillere kan samle seg for å bli bedre utøvere. – Det er et bra tilbud for dem som vil ta fotball mer seriøst, og en fin måte å bli kjent med andre fra området, sier treneren.


Denne høsten fikk endelig trenerne Bjørn Allan Fagernes og Torgeir Nilsen satt i gang Nord-Salten-akademiet i full sving. Akademiet er et ekstra tilbud for dem som vil satse ekstra på fotball og utvikle ferdighetene sine til et nytt nivå. Trenerne på akademiet ønsker at jentene fra Nord-Salten skal få mulighet til å klare å hevde seg med de større klubbene fra byene.

– Dette er et tilbud vi har ønsket å tilrettelegge i flere år, forteller Bjørn Allan.

Et tilbud for alle

Trenerne vil trekke fram at dette er et ekstra tilbud for jenter i alderen 14-17 år, og de ønsker ikke at akademiet skal ødelegge for de lokale klubbene. Tilbudet er for alle som vil satse og sette ekstra tid og innsats for å bli best mulig. Trenerne tror akademiet vil hjelpe spillerne å ta det ekstra skrittet som fotballspillere.

– Intensjonen vår er ikke å ødelegge og stå i veien for klubblagene i området, understreker Bjørn Allan.

Trener Bjørn Allan vil også takke The Quartz Corp for støtten og samarbeidet de har tilbudt til Nord-Salten-akademiet. De har blant annet sponset draktene til akademiet. Treneren er begeistret over at TQC bidrar til å realisere, noe han har ønsket seg lenge til Nord-Saltens unge fotballspillere.

– Det er kjempebra at TQC er med å støtte og gi tilbake til nærmiljøet, sier Bjørn Allan.

Motiverte jenter

De tre unge spillerne: Kapteinen til laget Frida, visekaptein Marlene og keeper Silja er kjempefornøyd med det nye tilbudet. Et ønske om et mer seriøst tilbud for dem som vil bli bedre, er noe jentene har ventet lenge på. De har alle spilt fotball siden de var små og er motivert for å trene mer for å bli enda bedre spillere. Jentene tror akademiet kan hjelpe dem med å prestere på et høyere nivå, og forhåpentligvis øke muligheten for å vinne turneringer.

– Det er veldig artig å spille med nye laget, forteller Frida Herseth Skoglund fra Oppeid.

Jentene er også enige at tilbudet både er viktig og bra for samholdet de har med andre ifra andre plasser i Nord-Salten, enn kun på hjemplassen deres. De liker godt at tilbudet åpner mer for å bli bedre kjent med nye folk. Treninger med et høyere nivå er også noe de verdsetter med akademiet. 

– Det jeg liker best med akademiet er at vi er en gruppe jenter fra så mange forskjellige plasser, forteller Marlene Ellingsen fra Drag.

Mens Frida og Marlene ikke har helt klare mål enn å bli bedre spillere, så har keeper Silja store mål og drømmer hun vil oppfylle. Det skal også nevnes at har deltatt på talentleir Nordland og spiller på regionslaget til Nord-Norge. 

– Jeg har lyst å bli såpass god at jeg en dag kan få spilt en landskamp. Jeg vet det er et hårete mål, men med nok innsats kan jeg klare det, sier Silja Braseth Ellingsen fra Tranøy.

Nord-Saltenjentene tok seier

Trener Bjørn forteller at dem har store ambisjoner fremover. Allerede helgen 27-29. oktober deltok jentene på Stopp Volden-cupen i Bodø. Med fokus på basisferdigheter og samspill, og så klart å ha det gøy, mener Bjørn Allan at de kan hevde seg mot de beste lagene, og det gjorde de.

Akademilaget gikk hele veien til topps på Stopp Volden-cupen. De tok seg greit videre fra gruppespillet, mens semifinalen skulle vise seg å bli en triller. Her møtte de Grand Bodø og lå først under 0-3, før de snudde kampen og vant 4-3, noe som ga finalebillett. Denne kampen smakte nok ekstra godt for jentene da de har slitt mot dette Grandlaget i seriespill tidligere i sesongen. I finalen mot Innstranda ble Marlene Ellingsen matchvinner, og med seier 1-0 tok Nord-Saltenjentene pokalen med seg hjem.

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.