Disse to smilende jentene, Emma (t.v.) og Vilma var ved godt mot halvveis mot målet. Til tross for at det var helt forferdelig mot slutten var de strålende fornøyd etter stuntet, der ideen var fanget opp fra TikTok. Foto: Fred Eliassen.
Inspirert av TikTok:

Gikk 100 000 skritt i løpet av 17 timer

Inspirert av trend på TikTok la Emma og Vilma ut på en gåtur utenom det vanlige.


Det elleville stuntet gjennomførte Vilma Aasheim Engen (16 år) og Emma Yasmin Ruud (17 år) tidligere denne uka.

Vilma bor på Østlandet, men har sterke bånd til Nordfold og Steigen. Siden fødselen har hun besøkt far og mor i Nordfold flere ganger i året.

– Hos dem føler jeg at jeg er i mitt andre hjem, ler Vilma.

Nå har hun med seg venninna Emma på vinterferie, og her om dagen gjennomførte de, etter eget utsagn, sitt ville påfunn. De gikk og gikk, totalt over seks mil. Nordfold – Laukvik to ganger og litt rundt i bygda for å nå målet.

Jentene hadde en liten pause for å lade mobilen og spise litt pizza. De startet klokken 07.00 om morgenen og avsluttet klokken 01.30 på natta. Emma og Vilma spiller aktivt badminton som nok var til litt hjelp da det begynte å røyne på.

Journalisten som også er bussjåfør kjørte forbi jentene flere ganger uten at de ga uttrykk for et ønske om å få sitte på. Et spørsmål som meldte seg var hvorfor de var ute og gikk samme strekket time etter time.

Da NSA oppdaget Vilma, som er et kjent fjes for oss, kom praten fort i gang og vi fikk raskt vite formålet med turen.

– Vi så det på TikTok Changelands for et par år siden. Der var greia at man skulle gå 100 000 skritt på under 24 timer, forteller de to spreke jentene.

Dermed var ideen sådd.

– I fjor gikk vi 88 000 skritt før skrittelleren (telefonen) streiket. Så da ble det et nytt forsøk etter at ideen dukket opp på igjen etter at vi kom til Steigen.

Et døgn etter bragden spør vi jentene, hvordan føles det nå?

– Helt forferdelig, sier jentene samstemte.

– Å gå i samme bevegelse gjorde at anklene kjentes ut som de ville knekke. De største problemene er smertene under føttene, baksiden av knærne og anklene, forteller de blide jentene, som er bastante på at dette gjør de ikke en gang til.

Det er utvilsomt det tøffeste de har gjort i sine unge liv, men de er selvsagt strålende fornøyde med at de nådde målet.

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.