Hjellosingan på Mini God Nok. Bandet består av Thomas Johan Danielsen, Kjell Fredriksen, Philip Jonson, Erling Hekneby, Torunn Baade Ålstad, Dag Robertsen, Ole-Gunnar Iversen og Magnus Stendal. Foto: Sigrid Erdal

Hjellosingan kommer til Skutvik

Tribute-bandet til Boknakarran skal spre musikalsk glede og god stemning førstkommene lørdag i Skutvik.


Et tribute-band til Boknakarran var lenge drømmen for musikerne.

"Fesk og potedes e våres brød"

De ville minne seg selv og folk på skattene fra låtarkivet som i dag er lett tilgjengelig for alle. Tilgjengelighet er noe bandet tror er en årsak til at mange gode sanger forsvinner. Etter en liten ringerunde, så tok bandet form.

Boknakarran var unike formidlere av kyst og bygdekultur fra tidlig nittitall og de har lyst til å hedre både dem og kulturen ved å ta frem sangene og fremføre dem for folk.

Tekstene til Boknakarran kommer i tilleg til egenkomponerte sanger fra Senjadikteren Helge Stangnes. For dem er det en ære kunne fremføre hans verk med tonene til de dyktige folkemusikerne i Boknakarran. 

Hjellosingan håper i felleskap å kunne spre musikalsk glede, god stemning og kanskje litt ettertanke. Lyrikken er etter deres mening like dagsaktuell og viktig som for 30 år siden i både stor og liten betydning. 

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

musikk kultur Hjellosingan