Varme aprildager, men vil det vare? Foto: Bjørn Anders Nymoen
Fire på "gata" i Steigen:

Optimisten, realisten, pessimisten og den overtroiskes tanker om våren

Lar vi oss smigre av noen varme vårdager eller husker vi altfor godt at vi bare er i midten av april? Meningene er delt skal vi tro de fire på gata.


Det har vært noen fine og varme dager denne uka. Sjøl den mest innbitte vår-tviler er observert med hekksaks og trillebår. Den brå varmen gjør noe med oss, men det er usikkert hva og på hvilken måte vi blir berørt. Ikke ser vi bakover og ikke ser vi fremover heller. Vi lever i "nuet". I hvert fall noen av oss. NordSalten Avis tok turen ut i sola og traff Steigværinger – både med og uten solbriller.

– Er det våren som er kommet?

Optimisten. Ja, nå er våren her, sier Kjersti. Foto: Bjørn Anders Nymoen

Kjersti Olsen: 

– I år trudde jeg faktisk ikke det skulle bli noe av våren. Våren er avlyst tenkte jeg, men dette kommer til å ta helt av. Dette kommer til å vare. Jeg bryr meg ikke om YR og prognoser, det er jo bare synsing uansett. Det gjelder å være optimist. Det kommer ikke til å snu det her. Naturkreftene kan man ikke stoppe. Seint i går kveld, i halv tolv-tida, gikk jeg ut bare for å kjenne på lukta av vår, og akkurat mens jeg stod der kom rugda. Hu har sitt faste trekk over huset vårt. Sånn har det vært i mange år. Jeg kan huske det tilbake fra 1983. Halv tolv på kvelden, siden treogåtti. Hu flyr først sørover og etter en halvtime er hu tilbake igjen. Da er det vår, sier Kjersti.

Realisten. – Vi er bare i midten av april, sier Tormod. Foto: Bjørn Anders Nymoen

Tormod Stensland:

– April er lunefull. Det kan nok komme kalde dager etter det her. Jeg turte ikke sjekke YR i påska. Jeg bare håpa det skulle vare. Men det er vanlig at det er en liten varmeperiode i april før det blir kjølig igjen. Vi må ta det vi får, det er ikke noe annet å gjøre, sier Tormod.

Pessimisten. Ane husker altfor godt hvordan våren kan være. Foto: Bjørn Anders Nymoen

Ane Sverresdotter Reinholdtsen:

– Nei, dette er ikke den ekte våren. Jeg vet at dette er falskt. Det kommer til å komme snø i løpet av to uker, sier Ane.

Overtroisk. Sigrun vet det kommer mere snø og det er de som har skifta til sommerdekk sin skyld. Foto: Bjørn Anders Nymoen

Sigrún Kapitola Gudrunardottir:

– Vi er halvveis til vår trur jeg. Jeg ser mange som allerede har byttet til sommerdekk, og på grunn av dem får vi garantert mere snø. Med en gang jeg ser folk som setter frem sommermøbler får jeg lyst til å dra bort å si "unnskyld meg, men dette er ikke greit. Utemøbler skal ikke ut før 17. mai.", sier Sigrún.

 

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.