I fjor kjøpte og overtok hamarøyværingene Ingrid og Tore Nilsen gamle Edvardas Hus på Tranøy. I år er deres første driftssesong, og bankpaa er allerede et godt besøkt etablissement med gjester fra hele landet.
I pensjonatets kafé er det etterhvert også blitt et ganske så variert kake-repertoar. NordSalten Avis har vært på besøk hos bankpaa, og deltatt i kakebaking sammen med Ingrid - som i tillegg kunne gi tips og triks underveis for best resultat på deres "Bringebærdrøm".
Hun mener at denne kaken er både enkel og god - og en oppskrift de aller fleste vil mestre.
Kaken er opprinnelig glutenfri, og kan enkelt lages laktosefri i tillegg.
Ingredienser bunn:
- 150 gram mandler
- 150 gram melis
- 4 eggehviter
Ingredienser topping:
- 350 gram bringebær
- 100 gram sukker
- 5 plater gelatin
- 4 dl fløte
- 3 ss sitronsaft
Start med å male nøttene med stavmikser.
Skill eggeplomme og eggehvite, og stivpisk eggehvitene med elektrisk visp.

Bland sammen nøtteblanding og melis.
Bruk 24 cm kakeform, og smør denne enten med smør eller med formfett for å gjøre den laktosefri. Bre bunnen jevnt utover i kakebunnen.
Bunnen stekes nederst i ovnen på 160 grader, og sjekkes etter 30 minutter. Ingrid forteller at bunnen skal være myk, men fast nok til at den kan flyttes over på et kakefat.
I mellomtiden mens kakebunnen gjør seg ferdig i ovnen, startet du med moussen som bunnen skal toppes med etterpå.
Start med å legge gelatinen i kaldt vann i fem minutter. Klem vannet ut av gelatinen og tilsett fire spiseskjeer med kokende vann.
Fortsett med bringebær-røren. Bruk stavmikser for hele bær, og sil pureen for å skille ut frøene.

Så fortsetter man med å piske fløten. Rør inn gelatin, sitronsaft og bringebærpure i kremen. For laktosefri kake, kan laktosefri fløte brukes.
Moussen settes til avkjøling i 30 minutter, før den bres over kakebunnen. Sett hele kaken til kjøling i minimum to timer.

Kaken kan også lages på andre bær, og Ingrid foreslår også moltebær dersom man vil ha en annen vri på kaka.