Fra venstre: Mirjam N. Petterson på Korpa fra Strandmoa, Gro Schjøtner Andreassen på Spuni fra Sandåker, Karoline Hansen på Storm fra Bråta, Maia Hov på Figaro fra Nygjerdet, Maren Pernille Glomsrød på Huni fra Strandmoa, Ingrid Dahlen Tessem på Blakkur fra Tjaldholum. Foto: Johanna Marstrand

Ridestevne for første gang på 10 år

Mange ekvipasjer møtte opp for å delta på ridestevne på Strandmoa gård.


Siste helgen i mai ble det for første gang på 10 år arrangert ridestevne i Steigen. Strandmoa gård driver med oppdrett av islandshest og har i regi med Freyfaxi Islandshestklubb stelt i stand ridestevne for store og små.

– Det var god stemning hele helga og vi fikk en god tilbakemelding på at dette var noe folk ønsket mer av. Det var deltakere i alle aldersgrupper. De yngste som deltok var 11 år, skriver Charlotte Marstrand til NSA.

Arrangørene var heldige med været, da de fikk strålende sol og god temperatur.

– Heldige var vi ikke bare med været, men også med oppmøte med publikum og gjester. Det gjorde stemningen skikkelig festlig, med tilskuere og en god heiagjeng under og etter ekvipasjene, tilføyer Marstrand.

Etter at deltakerne hadde gått igjennom gangartsklassene, ble det oppstart med trailbane, flaggritt, kostymeritt og triksekonkuranse. Noe som ble god underholdning til publikum.

Det var ikke bare ekvipasjer fra Steigen som møtte opp til stevnet, det var deltakere fra både Harstad, Senja og Hamarøy. Marstrand legger til at ridestevnet ble godt tatt imot og vil forsøke å arrangere enda et stevne til høsten.

– Vi håper å planlegge noe lignende til høsten og satser på at flere vil hive seg med, sier Marstrand.

Kostymerittet hadde ikke mangel på kreativitet på bildet er det Charlotte Marstrand på Myra fra Myrland, Ingrid Dahlen Tessem på Odin fra Schøning. Foto: Johanna Marstrand

Yngre ekvipasje: fra venstre Rakel Brunes, Luna Brunes på Stormur, Bente Strandmoa. Foto: Johanna Marstrand

Flaggritt: Stig Strandmoa i full fart på Alfa fra Svanåsen. Foto: Johanna Marstrand

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.