Illustrasjonsfoto: Arkiv.

Ap og Sp er selv ansvarlige for at E6-strekningen mellom Megården og Mørsvikbotn ikke bygges nå!

Meninger: Dette innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og gir uttrykk for skribentens holdninger.


Av:

Marianne Dobak Kvensjø, førstekandidat Nordland Høyre 
Lars Filip Paulsen, ordførerkandidat Hamarøy Høyre 
Maren Sivertsen, ordførerkandidat Steigen Høyre 
Sten-Robert Hansen, ordførerkandidat Sørfold Høyre 
Truls Aanstad, ordførerkandidat Fauske Høyre

Mange av oss har, med hjertet i halsen, kjørt i de 16 tunnelene som går gjennom Sørfold, nord for Fauske. Det finnes ingen andre strekninger på E6 med så dårlig standard og som er så trafikkfarlige. Derfor prioriterte Høyre denne strekningen i nasjonal transportplan, og byggingen av veien skulle ha startet i 2022. Men etter at Arbeiderpartiet og Senterpartiet overtok regjeringsmakten, stanset de prosjektet. På ubestemt tid! Dette til tross for at de er fullt klar over konsekvensene.

Selv Statens vegvesen har prioritert denne strekningen høyt. Både på grunn av manglende trafikksikkerhet og nå nylig også på grunn av beredskaps- og sikkerhetshensyn. E6-strekningen mellom Megården og Mørsvikbotn er vårt eneste norske alternativ på stamvegnettet mellom nord og sør.

Samferdsel handler først og fremst om mennesker – om å ferdes sammen, trygt og effektivt. Vi har ingen å miste i trafikken. 

Men også næringslivet er avhengig av god veistandard for å kunne konkurrere i markedet. I et langstrakt fylke som Nordland er det viktig å knytte sammen regioner og menneskene som bor her. Samferdsel er også god distriktspolitikk, og det vet Høyre!

Derfor kommer vi ikke til å gi oss før prosjektet er realisert, til tross for at dagens regjering har stoppet det. Høyre vil fortsette å prioritere denne strekningen og har satt av midler i vårt alternative statsbudsjett. Vi har ingen tid å miste.

Når fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide fra Arbeiderpartiet uttaler seg undrende over at Sørfoldtunnelene ikke vil bli fullført før langt ut på 2030-tallet, må vi ikke glemme at det er hennes egne partikolleger som er ansvarlige for at veien ikke er under bygging. I dag sitter Arbeiderpartiet og Senterpartiet med makten på alle tre nivåer. Det er på tide med et skifte i fylket og kommunene i Nordland i september, for å prioritere næringslivet og sikre god veistandard for alle. 

Debatt
Nord Salten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.