Ove Strand, ordførerkandidat Steigen Arbeiderparti. Foto: Arkiv

E6 og ny flyplass

Meninger: Dette innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og gir uttrykk for skribentens holdninger.


Av: Ove Strand, ordførerkandidat Steigen Arbeiderparti.

Nå så vi endelig resultatet av at alle har jobbet godt sammen over lang tid for et felles mål, håp, og etter hvert krav om ny E6!

Vi i Arbeiderpartiet i Steigen har følt oss trygge på at denne avgjørelsen kom iår. Det var de signaler vi fikk ifjor etter at det ikke kom med i statsbudsjettet. Vi har har holdt trykket oppe mot våre sentrale politikere. Vi har jobbet sammen med partilagene i Hamarøy, Sørfold og Fauske. I tillegg har vår nye fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide stått på for å synliggjøre utfordringene med dagens E6.

Selvsagt skal vår ordfører ha honnør for at hun har frontet dette tydelig i media. Først som ordfører, på vegne av oss alle som laget gode argumenter og uttalelser sammen med henne. Og etter hvert kanskje mere i rollen som tydelig SV - politiker i valgkampen.

Når det gjelder diskusjonen om ny flyplass og hvorvidt flyplassen ødela for E6 tenker jeg vi når ser et enda bedre resultat, hvorfor skal vi som bor her i nord ikke kunne forlange både ny flyplass og nye veier? Det er vel ikke slik at vi må velge bare en av delene? Denne bevilgningen tenker jeg understreker at dette er gjennomtenkt politikk fra den sittende rødgrønne regjering, nå får vi begge deler.

Selvsagt ønsker en å få alt ferdig på en gang, men vi ser jo eksempler andre steder i landet der prosjektene blir så store at utenlandske kontraktører ikke klarer å fullføre prosjekt som dermed forsinkes. Tanken med å dele det opp for at norske og lokale hoved/ under enteprenører kan levere godt arbeid er god distriktspolitikk.

Takk til regjeringen for et klokt valg. Nå får vi endelig en hovedfartsåre som vi kan stole på hele året. 

 

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.