Fullpakket lokalet. Foto: Martin Kalvåg
Av unge for unge

Fullstappet lokale på Salten-Lan

Lørdag 13. januar tok både store og små turen til Salten-Lan. Gjengen bak arrangementet ønsker nå større og bedre fasiliteter til hjemplassen.


Frustrert over fasilitetene

For femte år på rad har guttegjengen bak Salten-Lan klart å avholde det vellykkede arrangementet. Med et fullstappet lokale denne gangen også. Guttene ser seg nødt til å sette spørsmålstegn til hvorfor fasilitetene på Drag ikke er tilstrekkelige ifølge dem selv. En av karene bak kulissene til lanet, Benjamin Bordevik, hadde noen tanker å dele med NordSalten Avis.

– Fasilitetene på Drag er litt manglende, hvis du sammenligner det med nabobygdene våre som Allhuset i Steigen og Hamarøyhallen på Oppeid, sier Benjamin.

Benjamin legger til at den forventede økningen i innbyggertallet på Drag, vil forhåpentligvis åpne øynene til politikerne i Hamarøy Kommune. Han hinter til at flere begynner å bli lei av å vente på flerbrukshallen som har vært snakk om i flere år.

– Drag virker å være et samfunn i vekst og det hadde virkelig gjort seg med en flerbrukshall. Til både idrett og arrangementer slik som vi har holdt i dag, tilføyer han.

Benjamin Bordevik er ikke fornøyd med fasilitetene. Foto: Martin Kalvåg

God stemning på Lan

Benjamin nevner at lanet var vellykket atter et år igjen, og han forteller om en innholdsrik helg med mye gøy på agendaen.

– Vi skal spille, være sosiale og rett og slett ha det gøy. Det var også ulike konkurranser på menyen knyttet til spill som Fortnite og EAFC 24. Vi skal også holde noen andre utfordringer som ikke er relatert til spilling. Dette arrangementet er ikke bare for de som er interessert i «gaming», men også de som bare vil være sosiale og ha det gøy, forteller Benjamin.

Etter flere måneder med planlegging kunne guttene si seg fornøyd, men det var mye som skulle tilrettelegges før de kunne arrangere.

– Vi har brukt flere måneder i forkant av lanet for å få sponsorer, ordne skikkelig internett, skaffe lokalet, distribuere pengene vi har fått, og til slutt selvfølgelig passe på at innholdet til lanet er bra, slik at det skulle bli en god opplevelse for alle som ville komme innom, sier Benjamin.

Fornøyde gjester Emil Mikkelsen og Lukas Sjo. Foto: Martin Kalvåg

Fornøyde gjester

Med et fullstappet lokale fylt med fornøyde gjester, måtte NSA ta en prat med to karer for å høre hvordan de hadde opplevde Salten-Lan. 18-åringene Emil Mikkelsen og Lukas Sjo virket å være fornøyde med årets Lan.

– Planen i dag er å bli med EAFC turneringen og kose meg med gode venner, forteller Emil.

– Jeg har vært på lan de siste årene og det skuffer aldri, legger Lukas til.

De forteller at de er veldig takknemlige for at noen tar seg bryet å arrangere slike opplegg som dette. Guttene planlegger å komme tilbake neste år igjen.

Gjengen bak Salten-Lan. Foto: Instagram @saltenlan

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

NSAung NSAnourra