Ordførerkandidat Steigen Senterparti, Rita Lorentsen mener dette er en særdeles viktig styrking av den norske beredskapen. Foto: Privat.

Test av nødvarsel klokken 12. : –⁠ Effektiv varsling til landets innbyggere er god beredskap

I dag skal nødvarsel på mobil testes ut mot publikum i stor skala, samtidig testes Sivilforsvarets tyfoner. DSB og Politiet ber befolkningen forberede seg på varslingsprøven.


Politiet sender ut test av Nødvarsel på mobil og Sivilforsvaret tester tyfonene med signalet "Viktig melding – søk informasjon". Det betyr at mobiltelefoner i hele landet vil vibrere og spille av et høyt lydsignal, samtidig som tyfonene uler melder direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

– Varslingsprøven vil kunne merkes godt denne gangen, spesielt der mange mennesker er samlet og mange enheter vil spille av lyd samtidig. Snakk gjerne med dine nærmeste - barn, eldre og andre rundt deg på forhånd, slik at flest mulig er forberedt og vet at dette bare er en test, oppfordrer Elisabeth Aarsæther, direktør i DSB.

Må sørge for mobildekning

Steigen Sps ordførerkandidat mener dette er en særdeles viktig styrking av den norske beredskapen og et hørbart bevis på den jobben som gjøres av regjeringen ved justisminister Emilie Enger Mehl.

– Norsk beredskap på alle nivåer har aldri vært viktigere i nyere tid enn nå. Så må vi samtidig sørge for 4G og 5G dekning over hele landet som et nødvendig ledd i vår sikkerhet. Med mange hendelser den senere tid i form av ekstremvær, skred og ras, voldshendelser, med krig i Europa og trusler om bruk av atomvåpen er vi i en sikkerhetspolitisk krevende situasjon. Effektiv varsling til landets innbyggere er god beredskap, sier ordførerkandidat Steigen Senterparti, Rita Lorentsen.

Testen går ut til alle nyere og oppdaterte mobiltelefoner som befinner seg i Norge og som er koblet på 4G/5G. Noen nettbrett og smartklokker kan også vise nødvarsler, melder DSB.

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Nødvarsel