Árvu/Sametinget

Sametingsråd skal åpne Hamsundagene

Sametingsråd, Mikkel Eskil André Mikkelsen, skal åpne årets Hamsundager.


Det opplyser Hamsundagene i en pressemelding. 

Mikkelsen er oppvokst i Hamarøy (tidligere Tysfjord), og ble første gang medlem av Sametingsrådet i 2017. 

Politisk er han hjemmehørende i Norske Samers Riksforbund (NSR), og hans politiske ansvarsområder er i dag språk, oppvekst, utdanning, forskning og undomspolitikk. 

I 2017 var han ved siden av Runar Myrnes Balto og Anne Henriette Reinås Nilut en av de første åpne skeive som ble valgt til sametinget, og sammen med Balto ble han årets LHBT-person under GayGalla 2018. Mikkelsen ledet også arbeidet med Sametingets første LHBT-plan. 

– Det er ekstra gledelig at Mikkelsen har takket ja til å åpne Hamsundagene i år. Ikke bare er det 40 år siden starten av festivalen, men det er også skeivt kulturår, noe vi bidrar til med tema skeiv litteratur, sier festivalsjef Overelv, som gleder seg stort til hans festivalbesøk. 

Mikkelsen er utdannet kirkemusiker fra NTNU, og har master i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo. Han har også studert lulesamisk. Han var kantor i Tysfjord kommune (nå Hamarøy) før han ble folkevalgt.

– Han har tung kulturell kompetanse og førstehånds kunnskap og erfaring fra lokalområdet, og er en utmerket og erfaren politiker, sier Overelv. 

 

Debatt
Nord Salten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.