Samuel Gælok, pensjonist Drag. Foto: Arkiv

Store kostnader for folk som bor langt fra apoteker

Dette innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og gir uttrykk for skribentens holdninger.


Av: Samuel Gælok, pensjonist Drag.

Jeg er en pensjonist som bor på Drag. Det vanligste her er få tilsendt medisinen fra Apotek 1 i Lødingen. Apoteket sender medisinpakkene via posten, og i noen tilfeller ordner apoteket med kjøring selv. 

Jeg får en del av medisinene på blå resept. Noen av disse koster mindre enn frakten. Jeg er buker også en medisin som trenger kjøling hele tiden. Derfor pakkes disse inn med kjøleelementer, og frakten blir dyr.

Det heter seg at man får frikort til et visst minimumsgrense er oppnådd. I et slikt regnskap regnes ikke fraktkostnader, og det irriterer meg. I et slikt system blir medisinbrukerne i distriktene tapere i et ellers godt system for å skåne de som har store utgifter til medisiner.

Min mening er at frakt/portokostnadene skulle ha blitt regnet med i denne ordningen. Ordningen bør opp til politisk behandling og bli en del av velferdsordningen.

 

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.