Avrenning fra fisketransport i Bogøy i Steigen. Foto: Statens vegvesen.

Storkontroll i Bogøy

Statens vegvesen har kontroller langs vei for å sørge for bedre trafikksikkerhet for alle trafikanter.


Dette er et tiltak for at alle skal komme trygt fram på norske veier. Kontrollene skal også bidra til å sikre konkurransevilkårene i bransjen og yrkessjåførenes arbeidsvilkår.

Onsdag og torsdag var turen kommet til Bogøy i Steigen, hvor Statens vegvesen hadde fokus på tunge kjøretøy og bruk av bilbelte.

Resultat
Antall tunge kjøretøy over kontrollplass: 140
Antall kontrollerte lette kjøretøy: 10
Antall observerte for bruk av bilbelte 140

Antall anmeldelser: 1
Antall sendte rapporter: 15
Antall bruksforbud: 15
Antall avskiltinger: 1
Antall kjøretøy med skriftlige mangler: 8

– Statens vegvesen har utført kontroll av tunge kjøretøy med fokus på avrenning fra fisketransporter i Bogøy i Steigen. Grunnen til dette fokuset på avrenning av fiske/blodvann er at det kan skape trafikkfarlige situasjoner ved at avrenningen kan danne ishinne på veien i denne årstiden. (i sommerhalvåret skape sleip vegbane og
da spesielt for mc) 16 vogntog kontrollert, 13 fikk bruksforbud, melder Statens vegvesen.

– 140 observasjoner med bruk av bilbelte, ingen reaksjoner. Åtte kjøretøy fikk tekniske mangler. En fører ble anmeldt for kjøring uten lys på tilhenger (lyskontakt ikke montert), og en bil ble avskiltet for ikke godkjent PKK (Eu-kontroll) som skulle vært godkjent for ett år siden, avrunder Statens vegvesen.

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.