Hamarøy kommune tar i bruk nytt system for innmelding av feil/mangler. Foto: Anders Stensland Olsen

Tar i bruk nytt system for innmelding av feil eller mangler

Nå blir det enklere for innbyggerne å rapportere feil eller mangler til Hamarøy kommune.


Hamarøy kommune tar i bruk Fiksgatami.no der innbyggerne kan melde inn feil eller mangler gjennom en kartløsning på nett.

– Kommunens innbyggere kan melde inn for eksempel busker/kratt som er overgrodd, hull i kommunal vei, eller ødelagte gatelys/belysning. Det kreves ingen pålogging eller konto og om ønskelig kan meldingen gjøres anonymt, melder kommunen på sine hjemmesider.

Ordfører i Hamarøy forklarer at hittil har innbyggerne meldt feil på ulike vis.

– Noen melder fra per telefon og mail, til postmottak, direkte til noen på teknisk , eller til ordfører. Andre skriver kanskje om det på Facebook. Alt med litt varierende hell, mener Britt Kristoffersen Løksa.

Hun mener den nye løsningen blir bedre både for innbyggere og kommunen.

– Nå blir det lettere å melde fra. Om det også får fart på rettetid og nødvendige prioriteringer i budsjett gjenstår å se, men det må være lov å håpe. I alle fall tenker jeg dette uansett er et positivt fremskritt med gode intensjoner fra kommunens side, og jeg oppfordrer alle til å prøve løsningen når de har noe å melde fra om som trenger å fikses, avrunder ordføreren.

Debatt
Nord Salten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.