Barn og voksne jobber intenst med å forberede ukens teaterforestilling. Elevene Alejandro, Saomai og Ella, medhjelper Anne-Merethe Johansen og dramalærer Marianne Lauritsen lager scenografi i Æventyrsalen. Foto: Kulturskolen.

Vårens store teatersatsing

Onsdag denne uken inviterer Hamarøy kulturskole til urpremiere av forestilling «Heltebyrået» i Æventyrsalen på Hamsunsenteret.


«Heltebyrået» er vårens store teatersatsing i kulturskolen. Forestillingen handler om et byrå som hjelper barn med å finne sin indre helt. Stykket er skrevet av dramalærer Marianne Lauritsen, etter inspirasjon fra elevene i dramagruppa.

– Det er 10 barn fra 5. og 6. klasse som spiller i forestillingen. Dette er første gang de er med på en så stor teaterproduksjon, og de er veldig engasjerte og flinke, forteller rektor ved kulturskolen Stine Braseth-Ellingsen.

– De har gått på drama siden i høst, og får hjelp fra regissør Kristian Winther som kommer fra scenekunstinstruktør-ordningen i Nordland fylkeskommune, og han er veldig flink og morsom å ha med, forteller hun videre.

Skisser til scenografien. Hvordan skal Heltebyråets kontor utformes? Foto: Kulturskolen.

Av scenografi lager dramagruppa det meste selv av gjenbruksmaterialer, med hjelp fra foreldre og andre frivillige. I tillegg låner de mange kostymer fra Hamarøy teaterlag og Hamarøy Vekst.

– Kulturskolen ønsker velkommen til premiere onsdag 24. april klokken 18.00. Det skal også være forestilling torsdag 25. april klokken 10.00. Dette passer godt for pensjonister og andre, som kan ta formiddagskaffen i Kafé Sult etterpå, sier Stine. 

Foreldre syr symbolet for Leirbålenes og eventyrenes land. Foto: Kulturskolen.

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Hamarøy kulturskole