Frimerkedirektør i Posten, Halvor Fasting, Bodø2024-direktør André Wallann Larsen, Ordfører i Bodø, Odd Emil Ingebrigtsen og Kalle Urheim. Foto: David Engmo.

Frimerker i lulesamisk språkdrakt for første gang i historien

Posten lanserte mandag formiddag to splitter nye frimerker i samarbeid med Bodø2024.


Ifølge Bodø2024 inneholder frimerkene motiver fra Bodø-regionen, nettopp for å markere at Bodø og Nordland i 2024 er europeisk kulturhovedstad.

Frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten stod for avdukingen i samarbeid med ordfører i Bodø, Odd Emil Ingebrigtsen og Bodø2024-direktør André Wallann Larsen.

– Dette er et de største kulturprosjektene i Norge de siste ti årene og det aller største i Nord-Norge noensinne. Selvsagt ønsker vi i Posten å markere og hedre dette feståret som nå står på trappene, sier frimerkedirektøren.

Videre skriver arrangøren at frimerkene er designet av Kristin Slotterøy fra Nordland og er tilgjengelige fra 5. februar, dagen før samenes nasjonaldag. Det lulesamiske språket vil også være representert på frimerkene, for aller første gang i historien.

– Det føles naturlig når vi nå markerer denne kulturelle folkefesten, midt i området der lulesamisk er mest utbredt, at også deres språk kommer på frimerkene. Tidligere har de nord- og sør-samiske språkene prydet frimerker, fortsetter frimerkedirektør Fasting.

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.