Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB.

Gatelysa og kailyset på Husøya

Meninger: Dette innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og gir uttrykk for skribentens holdninger.


Av: Ellinor Nerbø (Husøya 27)

Hvem har ansvaret for at kailyset på Husøya skal lyse i mørket? Hvem har også ansvaret for at de TRE gatelysene lyser når de skal? Står det virkelig så dårlig til med økonomien for dem som har ansvaret?

Jeg går ut fra at ansvaret ligger hos kommunen og kraftselselskapet. For kommunens del så betaler alle med eiendom på Husøya eiendomsskatt og ikke får igjen såpass at et kailys og skarve tre gatelys virker? Ærlig talt - dette er ikke annet enn smålig.

Jeg vet at Husøya Velforening også har tatt dette problemet, men ingenting er blitt gjort. Tross i påståtte lovnader til foreningens ledelse så står dette fortsatt i stampe.

Er det slik å forstå at man må ty til anskaffelse av sterke hodelykter for dem som bruker sitt fritidshus om høsten og i julehelgen?

På Husøya har man ingen andre kommunale avgifter, bortsett fra eiendomsskatt, og da mener jeg at denne burde fjernes/frafalles når ikke et minimum av gatelys/kailys fungerer!

Har kommunen vett på hva skam er når denne saken er det denne er? Dette er ingenting annet enn en skandale når man etter 15.aug og utover når det blir mørkere og mørkere om kvelden. Hvem skal "bestemme" det?

Det har vært nevnt at der er kontakt -problemer som kan være årsaken for både kailys og gatelys, kan dette stemme? Hvorfor er det da så vanskelig å få reparert?

Stolpen som kailyset er festet til påstås å være pill råtten. Kan man da også stille samme spørsmål omkring gatelys-stolpene? Kan man da spørre om dette gjelder samme problem? Er det da så vanskelig å bytte ut gamle råtne trestokker med bedre saker? Tar det så lang tid eller er man plaget av latskap iblant?

Jeg påtar meg retten til å stille spørsmål på denne måten - noe annet ville vel heller ikke andre spurt på heller -tenker jeg. Tenk at noe så enkelt og så lite har man ikke råd til - eller hur? Har kommunen "glemt" at Husøya er der den faktisk er og at folk faktisk betaler eiendomsskatten man ikke får NOE igjen for? DET er smålig det! Bent frem er det noe som heter skammelig!

 

 

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.