Svømmetalenter på rad og rekke etter innmarsj, som er vanlig ved stevner. Klubbstevnet samlet svømmere fra Tranøy, Oppeid, Ulvsvåg og Drag. Foto: Bård Eriksen.

Har svømt distanse tilsvarende Drag-Mosjøen

Drag Svømmeklubb hadde stor oppslutning om klubbstevnet torsdag denne uka. Og der vanket det premier til mange unge svømmere!


Etter vel gjennomført innmarsj ble alle de 34 deltakere fra seks til 16 år presentert, og samtlige fikk også utdelt deltakerpremie.

Leder i Drag Svømmeklubb, Tove Anita Langmo, forteller om en årlig svømmekampanje som er veldig populær blant medlemmene.

– Denne kampanjen har som mål å skape gode treningsvaner og motivere til å bruke svømmehallen som arena for fysisk aktivitet.

– I år hadde vi 19 deltakere som klarte kravet til kampanjen "Svøm langt". Ca. 429000 meter svømte de unge talentene mellom 1. januar og 17. april. Det utgjør distansen Drag - Mosjøen, og vel så det. Vi i svømmeklubben ønsket å gi en ekstra påskjønnelse, så vi trakk ut premier til noen av de 19 deltakerne, forklarer Langmo.

Med premiering unnagjort var det tid for å vise frem bassengferdighetene. Først demonstrerte de eldste deltakerne forskjellige startteknikker, og deretter var det tid for konkurranser. Her ble det vist frem mye god svømming i alle disipliner som bryst, rygg, crawl og butterfly.

Publikum ga de flinke svømmerne vel fortjent applaus gjennom hele stevnet. Foto: Bård Eriksen.

Aktiv klubb

Drag Svømmeklubb som ble stiftet i 1996 og har 239 medlemmer, er en meget aktiv forening som reiser land og strand rundt på om lag ti stevner per sesong. Klubben har delt inn medlemmene i forskjellige grupper ut fra hvilke ambisjoner de enkelte har.

Konkurranse

Konkurransegruppen består av svømmere som er fra ti år og helt til senior nivå, videre er gruppen delt i A,B og C-svømmere, alt etter ferdigheter og ønsket treningsmengde. Denne gruppa trener to til fem ganger i uka, noe som utgjør om lag tre til ti timer trening per uke.

Rekruttstevner

Svømmeklubben organiserer øvrige svømmere i tre andre grupper ut fra alder og ferdigheter, noe som gjør det lettere for den enkelte utøver og for trenere. Svømmere i disse gruppene trener en time en gang i uken, og har mulighet for å delta på rekruttstevner.

Øvrige grupper

Ellers arrangerer den aktive svømmeklubben barnesvøm for de opp til seks år, 
"Vill i vann", med fokus på lek og konkurranser, beregnet for mellomtrinnselever, ungdomssvøm fra 7. til og med 10. klasse, her er det mest fokus på avslapping og lek og badstu. De voksne har også fått tid tildelt til trening, avslapping og badstu. Til sist kan alle som er medlem delta på Medlemssvøm på fredager.

Debatt
Nord Salten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.