Biblioteksjef Sissel Holtet oppfordrer folk i kommunen til å dele drømmen sin. Foto: Hamarøy Bibliotek

–⁠ Jeg drømmer om at den jobben jeg gjør skal bety noe for folk

Biblioteksjefen i Hamarøy etterlyser drømmer.


Drømmer i Salten er en del av satsningen Salten Kultursamarbeid gjennomfører inn mot Bodø2024.

Til sammen skal 10 kommuner samle inn drømmer av lokalbefolkningen frem til påske. Biblioteksjef Sissel Holtet forteller at hensikten er at det skal skje en samfunnsmessig utvikling.

– Målet med dette er at, alle drømmer er viktig. Det kan være alt fra nytt kjøkken til fred på jord. Men målet er å la verden gå videre. Tanker, drømmer og ideer gjør at verden går fremover, sier Sissel til NordSalten Avis.

Hun forteller videre at en del av drivkraften bak prosjektet, kan få positive konsekvenser for kommunen.

– Hvordan vil man at Hamarøy skal være? Hvordan skal det se ut om 10, 20, 30 eller 100 år? Eller i de andre saltenkommunene? Det er motoren i selve prosjektet. Det som en gang var en drøm, er kanskje virkeligheten i fremtiden, forklarer Sissel.

I trappen på biblioteket på Oppeid, har Hamarøy vekst laget en egen postkasse hvor du kan «poste» drømmen din. Foto: Hamarøy Bibliotek

Vandreutstilling

Når alle drømmene er samlet inn, skal det lages en vandreutstilling i Hamarøy som skal si noe om drømmene til befolkningen. Det er fortsatt uvisst hvor utstillingen blir, men Sissel håper så mange som mulig vil delta.

Det er allerede flere som har vært innom biblioteket og arkivert drømmen sin. Noen har ønsket å kunne lage ost, andre har ønsket seg å kunne lære lule-samisk.

På spørsmål om hva hun selv drømmer om, har hun et ønske om at det hun gjør får en positiv virkning.

– Jeg drømmer om at den jobben jeg gjør skal bety noe for folk. Ikke for at jeg vil bli sett, men for det som jeg gjør, skal ha en betydning og at det er meningsfullt for noen, avrunder Sissel.

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.