Karina Mørsvik med hesten Azorea (t.v.) og Hege Mari Lunde med hesten Marte (t.h) kom reisende helt fra Sørfold for å delta på trening på Tranøy. Foto: Privat
I gang igjen etter to år:

Kunne endelig gjennomføre treningshelg

De er kjent for å trosse både vær, vind og årstider - hestefolket. Og værmeldinga skremte heller ikke gjengen i Nord-Salten Hestesportklubb fra å gjennomføre en etterlengta treningsleir på Tranøy i helga.


Den nystartede klubben Nord-Salten Hestesportklubb gjennomførte i helgen treningsleir på ridebanen på Helland, Tranøy. Og mellom snøelingene var det fine forhold på stedet. 

– Det er godt å komme i gang med treninger igjen, etter to svært begrensede år med covid, sier klubbtrener Hanne Sofie Juntunen Jenssen. 

– Vi henger litt etter med rekrutteringen, og skulle helst ha vært kommet mye lengre med utvikling av klubben, men sånn har det ikke blitt. Det må vi bare leve med og gjøre det beste utav. Derfor føles det ekstra stas å endelig kunne arrangere treningshelg igjen. De å se hesteglede og mestring hos andre, er grunnen til at jeg engasjerer meg for dette, fortsetter hun. 

Nord-Salten Hestesportklubb har medlemmer fra både Hamarøy, Steigen og Sørfold. På treningshelgen deltok Susanne Samuelsen med hesten T.M. Black Widow. Dette var første gang ekvipasjen red på trening for Hanne Sofie. Som tilreisende fra Sørfold kom Karina Mørsvik med hesten Azorea og Hege Mari Lunde med hesten Marte. Begge hestene er eid av Karina Mørsvik.

Saken fortsetter under bildet. 

Susanne Samuelsen og hesten T.M. Black Widow gjør løsgjørende arbeid som innebærer tøy og bøy. Foto: Privat

Gøy med engasjement

For Mørsvik var dette første gang hun trente hesten sin på bane og første gang hun red dressurtime for trener. Hege Mari Lunde har ridd og trent hest i flere år og rir jevnlig for andre trenere. 

– Vi synes det er kjempegøy med alle som deltar og engasjerer seg for hestesporten og håper på enda mer engasjement og deltakelse i tiden framover, avslutter Jenssen. 

Nord-Salten Hestesportklubb informerer også om at de kommer til å øke tilbudet på antall treninger til å omfatte ukestreninger, og vil komme tilbake med mer informasjon om dette på klubbens Facebookside. 

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.