F.v. seniorrådgiver Anne Gurák og museumsleder Sissel Mikkelsen. Foto: Bård Eriksen.

Nå er utstillingsrommene fylt og klare til å ta i mot besøkende

Onsdag denne uka åpnet Árran en ny utstilling.


Etter en lengre periode der utstillingslokalene i Árrans kjeller har vært steng og utilgjengelig for publikum, inviterte Árran publikum ny utstillingsåpning i kjelleren onsdag denne uka.

– I utstillingen «Oasátja viesodum iellemijs» / «Fragmenter av levde liv» belyser vi ulike erfaringer og hendelser både i fortid og nåtid, fra individuelle opplevelser i møte med maktstrukturer, til hendelser som har preget relasjoner mellom folk. Samtidig vitner utstillingen om kreativitet, kjærlighet og livskraft, skriver Árran i sin presentasjon av utstillingen.

Tabell som viser fysiske målinger av samer. Utsnitt av utstilling som er å se på Árran i sommer. Foto: Bård Eriksen.

Utstillingen består blant annet av kunst, gjenstander og foto fra Árrans egen samling, deler av Brudd-utstillingen fra 2014 laget av Árran i samarbeid med en rekke av andre museer, samt innlånte verker fra Nasjonalt senter for Outsider Art ved Sør-Troms Museum.

– Utstillingen inviterer besøkende til å stoppe opp, reflektere over utstillingen og uttrykke seg gjennom tekst eller tegning, i følge Árran. 

Gry Spein og Anne Gurák har vært kuratorer for utstillingen.

For besøkende ble gjenåpningen også mulighet til å se det nye kunstmagasinet. Árran har med denne investeringen doblet magasinkapasiteten og tilfredsstiller nå museumsfaglige krav.

Debatt
Nord Salten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

arran lulesamisk drag