Det var godt oppmøte da NSA tok turen innom. Hele 15 stykk var i full aktivitet. Foto: Martin Kalvåg
Av unge for unge

Populært treningstilbud for ungdommene på Drag

Treningstilbudet for unge på Drag i regi av Drag IL, har vært en braksuksess blant ungdommene. To ganger i uken møtes de på treningsrommet for å trene og være sosiale.


Tilbake i høsten 2022 tok noen ivrige sjeler i Drag IL tak i det manglende aktivitetstilbudet for unge på Drag, ettersom undersøkelser fra Ungdata viste at unge i Nord-Salten følte på mye ensomhet. Med økt fokus på ensomhet og utenforskap fra kommunen sin side også, fikk leder i Drag IL Lars Filip Paulsen i lag med andre en god idé.

– Vi i idrettslaget fant ut at vi måtte gjøre noe for ungdommen som ga dem et miljø og en arena for fysisk aktivitet, forteller Lars Filip.

Treningsguttene Ingvald Jakobsen og Dan Mario Kaino-Hestnes er kjempefornøyde med tilbudet. Foto: Martin Kalvåg

Populært tilbud blant ungdommene

Tilbudet ble fort et populært aktivitetstilbud blant ungdommen på Drag. Hele 15 stykk var i full aktivitet da NSA kom innom lokalet.

– Vi snitter rundt en 10-15 ungdommer på hver trening. Det har virkelig vært en suksess og det er noe jeg er mest stolt av som Drag IL har fått til de siste årene. Det viste seg tydelig at det var ungdommer som ikke trente enten fotball eller svømming som trengte et tilbud slik som dette, sier Lars Filip.

Det er ikke bare de fysiske gevinstene fra treningen som Lars Filip mener er viktig. I tillegg har det blitt en sosial plattform som har vært nødvendig for ungdommene på Drag.

– De har fått et veldig godt sosialt miljø på treningene hvor alle trives i lag med hverandre. Vi opplever at de har det både artig og får fysisk trening som er utrolig viktig for helsa. Fysisk trening særlig for ungdommen forebygger psykiske og fysiske helseproblemer. Vi har bare hatt positive resultater slik som vi ser det, understreker Lars Filip.

Johnny Langmo var en av dem som var med å starte initiativet tilbake i 2022. Med mye erfaring med styrketrening har han vært med å hjelpe ungdommene. 

– Det ser ut som de har kost seg. Vi stiller litt krav til de i forhold til at de oppfører seg og behandler de andre med respekt. Vi passer også på at de er flinke å rydde opp etter seg, slik at de blir ordentlig, legger Johnny til.

Storfornøyde ungdommer

Ungguttene Ingvald Jakobsen og Dan Mario Kaino-Hestnes er blant ungdommene som bruker tilbudet aktivt.

– Det er kjempefint å få kunne trene litt på mandager og torsdager, forteller Dan Mario.

– Ja det beste jeg liker med treningen er å kunne bli sterkere, legger Ingvald til.

Tilbudet er ikke bare populært blant gutta. Jentene Julie Mølderup og Nathalie Jessen har også tatt tilbudet godt i bruk.

– Vi har fått skikkelig bra instruksjon fra de voksne og de passer på at vi ikke gjør noe feil, forteller Nathalie.

– Ja, også er det veldig sosialt og gøy, legger Julie til.

Hele gjengen føler at de har opplevd progresjon og var generelt kjempefornøyde med tilbudet. Men det var en ting som Nathalie syns var spesielt bra med tilbudet.

– Det beste med tilbudet er at vi under 16 får mulighet til å trene på treningsrommet, siden vi ikke ville ha fått det uten tilbudet på grunn av aldersgrensen, sier Nathalie.

Lars Filip mener at tilbudet har fungert så bra at han velger å oppfordre de andre idrettslagene i Nord-Salten til å stelle i stand lignende tilbud for de lokale unge.

– Dette tilbudet har vært så positivt for de unge. Vi legger merker til at de føler progresjon, så dette er virkelig noe jeg oppfordre andre til, sier Lars Filip.

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

drag idrettslag