Telenor bekrefter at dekningen skal ha kommet tilbake til Laukvik, Leinesfjord og Nordfold på tirsdag. Illustrasjonsbilde: Regine Anastasia Bakken

Telefondekningen i Steigen er på plass

Flere områder i Steigen kommune har vært uten dekning etter stormen "Ingunn". Dekningsdirektør Bjørn Amundsen kan bekrefte at dekningen skal være på plass nå.


Stormen "Ingunn" har herjet godt i Nord-Norge. Som følger av stormen, førte det til at flere områder ble fri for telefondekning. I Steigen kommune kan Telenor bekrefte at de har fått beskjed om området rundt Laukvik og områder rundt Leinesfjord og Nordfold ble rammet.

– Før klokken 14.00 på tirsdag, fikk vi løst de siste problemene som vet om i Steigen, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

Årsaken til manglende dekning skyldes et ras som gikk i Laukvik. Amundsen nevner at raset tok et par kilometer med luftkabel. 

– Kan bekrefte at området rundt Laukvik i Steigen ble rettet før helgen og de øvrige områder i Steigen rundt Leinesfjord og Norfold ble rettet før kl 14.00 i går.
Sistnevnte skyldes ising på radionlinje på Småtindene. Det var svært krevende å komme seg opp dit og flere forsøk ble utført både til fots, tråkkemaskin og snøscooter før vi endelig lykkes på tirsdag, sier Amundsen.

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.