Fredag 3. november arrangerte fritidsleder i Hamarøy kommune Gerda Jaanus og ungdomsarbeider i Steigen kommune Camilla Andersen, arrangementet «Hamarøy og Steigen blir bestevenner». Foto: Privat
Av unge for unge

–⁠ Vi skal prøve å rekruttere alle sammen som er her i dag

For noen uker siden møttes ungdommer under arrangementet «Hamarøy og Steigen blir bestevenner». Hensikten var å bygge gode relasjoner, samt gjøre det enklere for elever å velge på tvers av kommunene.


Arrangementet ble holdt på Høyborgen fritidsklubb og i Hamarøyhallen, hvor det både var middag og fellesaktiviteter. 

Arrangørene bak, var fritidsleder i Hamarøy kommune Gerda Jaanus, og ungdomsarbeider i Steigen kommune Camilla Andersen. Neste gang håper de dessuten på å få til et lignende arrangement i Steigen. 

Vil skape gode relasjoner

Arrangørene mener at med Steigen og Hamarøy som nabokommuner, gir flere muligheter til ungdommene. De håper å bidra til et større sosiale nettverk på tvers av grensene.

– Hamarøy og Steigen er begge små kommuner. Vi håper dette åpner for at de kan bli venner, sier Gerda. 

Gerda forteller videre at litt av ideen bak arrangementet, er å få flere fra Steigen til å velge videregående i Hamarøy. Derfor ønsket hun at ungdommene og kommunen skulle møtes. 

– Når de skal ta valget, har de kanskje allerede venner fra området, sier Gerda.

Ivrige hjelpere

Vilja Aspelund, Danielle De Roos, Maja Aalstad var med å hjelpe på arrangementet. De hjalp til med maten og stelte i stand noen fellesaktiviteter for deltakerne. Jentene kommer fra Steigen, men går på Knut Hamsun VGS. 

Elevene var veldig ivrige etter å få flere elever til skolen. 

– Vi skal prøve å rekruttere alle sammen som er her i dag til skolen, sier jentene.

Steigenjentene har som mål å rekruttere flere fra Steigen til skolen de går på i Hamarøy. Foto: Privat

Steigenentene går i førsteklasse på friluftslinjen som skolen har å tilby. De har alle fått et godt inntrykk av skolen, og ønsker å spre budskapet videre. De forteller at de forhåpentligvis klarer å smitte andre fra Steigen til å gjøre det samme, og forteller hvorfor:

– Vi har det skikkelig artig på skolen, sier jentene.

Elevene forteller at de anbefaler linjen på det varmeste til andre, og sier at de er fornøyde med lærerne, og skolen generelt. 

– Det er sosialt både på, og utenfor skolen, påpeker jentene. 

De beskriver videre at det er et bra, åpent og inkluderende miljø, med mye aktiviteter.

– Det skjer noe hele tiden på ettermiddagen!, sier de.   

Framtiden på hjemplassen

Et par andre jenter fra Steigen stilte velvillige opp til å svare på noen spørsmål om hva de tenker om fremtiden sin. 

At framtiden blir i Steigen for jentene, hadde de forskjellige tanker om. Sofie var ganske fast stemt at bylivet virket mye bedre for henne. Anna derimot kunne se for seg å bo i Steigen som voksen, på grunn av flere ting. Hun har en ønske om å bo i nærheten av familien i framtiden, og syns også bare at Steigen er fint. 

Ulike fremtidsplaner for disse jentene. Foto: Privat

– Jeg vil ut og bort ifra Steigen, sier Sofie Vestvatn. 

Hun forklarer at bylivet er noe hun tror passer bedre for henne, og heller derfor mot å gå på skole i Bodø.

Anna er ikke helt bestemt enda.

– Jeg vil bo nærme familien, sier Anna Reffhaug.

Både Sofie og Anna virker samstemte på å gå videregående skole i Bodø, men muligens da førsteåret i Steigen. De forteller også at de har friluftslinja på Oppeid i bakhodet etter å ha hørt mye fint.

Begge jentene mente at en ting som kunne gjøres for at Steigen blir en bedre, og enklere plass å bo på; Forbedre, og øke kollektivtransport-tilbudet. Dette også med tanke på det sosiale og de lange avstandene.

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.