Ungdom fra Steigen og Hamarøy på tur til Svømmehallen i Bodø og Ung 2024. Full av forventninger til konserten de er på vei til. Ungdommene vi snakket med mente at et slikt fellesskap bare knytter de nærmere sammen. Foto: Fred Eliassen.

60 Steigen- og Hamarøyungdommer sammen på konsert i Svømmehallen Scene

Ungdom er i fokus når den europeiske kulturhovedstaden skal feires. I den forbindelse hadde selvsagt ungdommen en egen åpning lørdag 3. februar.


Svømmehallen Scene var rigget til fest, og nærmere 1400 ungdommer fra hele Nordland var samlet denne kvelden.

Bussturen til og fra Bodø startet klokken 15.00 lørdag ettermiddag og var tilbake, via Innhavet, klokken 04.00 natt til søndag.

– Steigen og Hamarøy har reist sammen på lignende arrangementer tidligere, så det var derfor helt naturlig å «kakke» seg på lag denne gangen også. I tillegg plukket vi opp ungdommer i Sørfold, forteller ungdomsarbeider i Steigen, Camilla Kjellbakk Andersen.

Hun var reiseleder sammen med fritidsleder i Hamarøy, Gerda Jaanus. De forteller videre at det var DJ Lee, Hansi, Viktoria Nadine og Marstein som stod på scenen, og det var høy partyfaktor med neonmaling, pyro og konfetti.

Etter konserten tok NSA en prat med to 15 årige jenter som var storfornøyd med å få et slikt tilbud.

Viktoria Kristoffersen  sier at det var kjempeartig, koselig og absolutt verdt turen.

– Da jeg så artistene som skulle være med, var Marstein øyefangeren min umiddelbart, sier Viktoria.

– Jeg jobbet meg sakte men sikkert frem til scenekanten og fikk holdt Marstein i hånda. Det var helt magisk, sier en opprømt Viktoria.

Hun berømmer tiltaket.

– Jeg mener et slikt tiltak motvirker mobbing. Det er sosialt og vi treffer andre. Det å dra sammen med Hamarøyungdom knytter oss mer sammen. Det er bare positivt, avslutter Viktoria.

Etter at Viktoria Kristoffersen har" ålet" seg frem til scenekanten lykkes hun med å få et øyeblikks kontakt med artisten Marstein. – Helt magisk, sier hun om den saken. Foto privat.

Sofie Vestvatn var også godt fornøyd. Hun påpeker også den sosiale delen med en slik tur.

– Konserten startet bra og avsluttet bra. At en  lokal artist som Hansi, nesten like gammel som oss, er med, synes jeg er fint. Da Marsten kom på scenen, ble det helt vill stemning. Det var skikkelig kult, sier Vestvatn.

– At ungdomslederne tar initiativ og setter opp buss, er topp. Det gjør at vi ungdommer føler oss inkludert. Akkurat nå kjenner jeg på at det føles godt å være inkludert i UNG2024.

Camilla forteller at mellom konsertene ble den nye ungdomsfestivalen Hjertebank presentert. Den går av stabelen i Rensåsparken 13. juni, og planlegging av turen er allerede i gang. Billettslipp er fredag klokken 18.00.

Gjett hvem som sitter klar før 18.00 på torsdag? Jo, både Viktoria og Sofie lovet å være klar, og var spent på om de kom igjennom. NSA krysser fingrene for alle ungdommer fra Nord-Salten som prøver å få seg en billett.

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.