Kronikk:

Årets beste og mest unike opplevelse

Meninger: Dette innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og gir uttrykk for skribentens holdninger.


Bjørn Wiik, gallerist og eier av Tranøy galleri.

Av Bjørn Wiik, gallerist. 

Da er det snart den tiden på året at Hamarøy og hele Nord-Salten åpner opp fra en lang vinterdvale. Det betyr lys hele døgnet, masse kunst og kultur, kafetilbud, ferge over Vestfjorden og mye mer. Godt over 30.000 besøkende på noen få uker. Dette er det gode liv.

For oss som driver sommerdrift på Hamarøy er dette mer enn lykken i livet. Sammen med hele turistbransjen i Hamarøy gleder vi oss til å ta imot feriegjester og besøkende. Følelsen av at ting endelig er tilbake til «normalen» etter koronarestriksjoner gjør dette året helt spesielt.

Vi skal tilby våre gjester en «kjedefri» verden. Vi håper å tilby mye midnattssol, samtidig som gjestene kan komme tett på det unike dyrerike og en natur som fortsatt tar pusten fra meg, gang etter gang. Vi har et unikt fundament for turisme, vi har en unik mulighet til å vise oss frem denne sommeren. Mer majestetisk og urørt natur skal du lete lenge etter.

Innovasjon Norges reiselivsundersøkelse viser tydelig at i år er det naturbaserte opplevelser og historier nordmenn har tenkt til å bruke ferien til. Da tenker jeg, at med vår beliggenhet i  fin kombinasjon natur i krysningen mellom ulike kulturer i hjertet av Hamsuns rike og midnattssol blir en vinneroppskrift.

Det er positivt, sammen skal vi fortell gode historier og selvfølgelig levere kvalitet i alt vi gjør. Det vil løfte oss litt etter litt. Det må vi, og skal. Med en kort sommersesong blir det tæringen etter næring ispedd sommerenergi med entreprenørskap og fremtidstro, og masse kjærlighet.

Jeg har sagt det før. Alene er vi små, sammen er vi en destinasjon. God sommer, velkommen innom Tranøy Galleri for en hyggelig prat og kunstopplevelser.
 

Debatt
Nord Salten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.