Venninnene og fotballtalentene Marlene Ellingsen (14) og Ylva Kjær-Ellingsen (15) drømmer om å representere Sápmi under Arctic Winter Games. Foto: Privat

–⁠ Det ville vært en drøm

Det sier Ylva Kjær-Ellingsen om muligheten for å bli tatt ut for å representere Sápmi under Arctic Winter Games i Alaska i 2024.


Sammen med venninnen Marlene Ellingsen er jentene kalt inn til uttakssamling i begynnelsen av november på Evenskjer. Derfra blir halvparten igjen tatt ut for å representere Sápmi i Alaska. 

Arctic Winter Games er et idrettsarrangement for urfolk. Det arrangeres annet hvert år og er rettet mot unge idrettsutøvere. 

Kult å kunne få prøve seg

Jentene reflekterer litt rundt det å bli kalt inn på samling, og begge ser frem til å dra til Evenskjer. De synes det både er spennende å få vise seg frem, og også det å kunne bli kjent med flere med samme interesse.

– Dette er noe jeg har tenkt på helt siden broen min Jonas var med for en stund siden. Det blir kult å endelig kunne få prøve seg, og det føles ganske bra at jeg har klart å vise hva jeg har trent for, forteller Marlene Ellingsen.

– Jeg synes det virker veldig spennende å bare være med på uttakssamling. Man blir kjent med mange nye med samme interesse. Det gir meg en mulighet til å utvikle meg på en ny måte, med nye trenere og annet nivå på spillingen, mener Ylva Kjær-Ellingsen.

Ylva på regionsamling. Foto: Privat

Drømmer om Alaskatur

Dragsjentene drømmer om å bli tatt ut og få bli med til Alaska, samtidig som de vet at det er andre talentfulle jenter som kommer til uttakssamlingen med samme drøm.

– Jeg hadde vært superfornøyd om jeg får være en av de som skal reise til Alaska, sier Ylva og fortsetter:  

– Det ville vært en drøm som hadde gått i oppfyllelse. Nåløyet er trangt så det blir nok vanskelig å komme med, men håper på det beste.

– Det hadde vært kult å kunne dra til Alaska for å spille fotball, mener Marlene.

Her er Marlene i aksjon under sommerens Norway Cup. Foto: Arkiv

Stolte

Fotballtalentene ønsker å representere Sápmi, og de er stolte av å kunne få muligheten.

– Jeg har lyst å spille for Sápmi, sier Marlene.  

– Jeg ville følt med heldig om jeg skulle kommet med og fått representere samelandslaget, og det hadde føltes fint å få representere Sápmi. Jeg er stolt over å ha en samisk bakgrunn igjennom pappa. Store deler av familien min er jo samisk så de hadde nok også synes det hadde vært kult, avrunder Ylva.

 

 

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.