Tanker mot helg

Du bad om det!


Av: Heidi Strand Mathisen

Noen ganger får vi som fortjent. Vi oppfører oss slik at det får følger for både oss selv og andre, og det oppleves som fortjent. Andre ganger oppleves livet dypt urettferdig. Det som skjer er langt utenfor vår kontroll og vi kjenner på avmakt og fortvilelse. Eller motsatt, vi får en glede som vi ikke føler vi har fortjent, vi var såå heldige. Sånn er livet, både forståelig, ubegripelig, urettferdig, utfordrende og fantastisk. Selv om vi vet at det er slik, leter vi etter sammenheng og mening i det som skjer. Det ligger dypt i oss, denne trangen til mening. Jeg finner mening i å vende blikket mot Gud. Han som ser lengre, videre og dypere enn meg. Han som skapte det hele. Jeg ber ofte til Gud. Det er ikke alltid jeg bruker ord, men et sukk, en tanke henvendt til “Han der oppe” er nok. 

Svarene jeg får er ikke alltid like lett å skjønne, men det gir likevel en ro i sjelen å be, også når det føles som Gud ikke hører etter. Noen ganger blir jeg rent overrumplet fordi jeg får så direkte svar, og jeg nærmest ser for meg Vårherre som ler og sier “Vel, du bad om det”.

Jeg husker spesielt en gang for mange år siden. Jeg satt helt alene på en flyplass i Boston og ventet på min venninne som skulle møte meg der. Hun kom ikke og jeg hadde ingen anelse om hva som hadde skjedd. Jeg fikk ikke ringt henne. Jeg hadde ikke kredittkort som jeg trengte der på flyplassen for å ringe( før mobilen fantes). Jeg gikk rundt og spurte om det var noen beskjeder til meg, men, nei. Jeg visste ikke adressen dit jeg skulle. Hva skulle jeg gjøre? Jeg satte meg ned og bad til Gud. Så kom en mann bort til meg og spurte hvorfor jeg enda var her på flyplassen? Vi hadde sittet sammen på flyet og jeg hadde fortalt ham at jeg skulle opp til Moosehead Lake. Han hadde kredittkort og hjalp meg å ringe. Det viste seg at min venninne trodde jeg skulle komme neste dag! Så ordnet alt seg, men hva som fikk den mannen til å snu og komme inn igjen på flyplassen, det vet jeg fortsatt ikke.

Matt 7, 7-9. Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere. For den som ber, han får, og den som leter, han finner, og den som banker på, skal det lukkes opp for.

God helg! 

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.