Hadde kanskje vært på sin plass (i mellomtidens håp) at man satte ned farten til maks 60 inne i disse tunellene, bare som et hint? Ville det gjøre en ulykke mindre i omfang? Spør forfatteren av innlegget.
Debatt:

E6-prosjekt på vent

Meninger: Dette innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og gir uttrykk for skribentens holdninger.


Av Ellinor Nerbø

Man blir bare litt lettere frustrert når man ser at E6-prosjektet fra Fauske til Kråkmo er satt "på vent" atter en gang. Dette får følger for tungtrafikken som for privatbilister i disse trange tunellene på denne strekningen.

Det er med hjertet i halsen man kjører denne veien. I dagens trafikkbilde der man risikerer å møte trailere på 25 m inne i disse tunellene så blir det å kjenne at høyrekantens opphevede kant ligger så nært hjulene på bilen at man nesten ligger oppå. Altså det krever lavere, ja langt lavere fart enn man pleier når man er utenfor på ordinær veibane? Det går i "rykk-og-napp-fart" gjennom hele greia. Da må man holde tunga rett i kjeften gjennom alle 16 stk. PUST og PES, når man endelig er kommet igjennom svartemakta! Da kan man puste lettet ut for at man greide denne foreteelsen enda en gang med livet i behold.

Hva tenker da de som kjører de store trailere når de møter en kollega med samme størrelse som den man kjører selv? Det hjelper ikke å ta med på turen en politiker, det hjelper ikke stort har man sett, og dette skjer nesten foran hvert eneste stortingsvalg i håp om å få de tiltenkte midler som det koster å legge den nye "tiltenkte" traseen. Det er mange steder at man trenger veimidler for utbedringer, men denne står nok i en særstilling vil jeg tro. Men-men, man må vel bare bite tennene sammen for atter en gang å innse at denne strekningen kanskje aldri får sin oppgradering og det er selvfølgelig bare trist.

Hadde kanskje vært på sin plass (i mellomtidens håp) at man satte ned farten til maks 60 inne i disse tunellene, bare som et hint? Ville det gjøre en ulykke mindre i omfang? Jeg bare spør, jeg.

Debatt
Nord Salten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.