Fra venstre: Ove Strand, Rita Lorentzen og Wibeke Aasjord Juul. Foto Aase Refsnes.
Reisebrev:

Et reisebrev fra Steigenpolitikere

Meninger: Dette innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og gir uttrykk for skribentens holdninger.


Av Ove Strand

Vi var en delegasjon på tre politikere som var i Svolvær på fylkestinget 24.04 for å fortelle dem om utfordringene med FV835. 

Vi dro over med båt t/r søndag ettermiddag for to audienser på 10 min hos hhv. opposisjonen og posisjonen på fylkestinget.

Under presentasjonen til fylkesadministrasjonen og fylkestinget. Foto: Aase Refsnes.

Der krevde vi at Steigen blir prioritert så tidlig som mulig i Regional Transportplan som skal vedtas av fylkestinget i juni. Vi ba fylket snarest (2023) komme i gang med prosjektering av veistrekningen Mortenstrand-Bogøy slik at vi får en vei vi kan ferdes trygt på. Vi visste og en video fra i vinter som beskriver kaoset når vogntogene sperrer veien pga det ikke er plass å passere hverandre på alle punkter. 

Ettersom vår ordfører er medlem av fylkestinget var det varaordfører Wibeke Aasjord Juul som ledet delegasjonen, som i tillegg besto av leder i Steigen Arbeiderparti, Ove Strand, og leder i Steigen Senterparti, Rita Lorentzen. Rita var "innbytter" for Thomas Danielsen (Sp) fra arbeidsgruppa som har jobbet med dette. 

Arbeidsgruppa har bestått av disse politikerne, Ordfører og Steigen Næringsforum v/Torben Marstrand samt Cermaq. Steigen Næringsforum har sammen med Steigen Kommune fått laget en rapport som viser den økende trafikken (ca 220.000 kjøretøy pr år) I 2033 forventes det 250.000 kjøretøy, ca. 23.000 av disse antas å være tunge næringskjøretøy. Rapporten viser og til den enorme verdiskapningen som skjer i Steigen. Bare i 2021 ble det eksportert sjømat fra Steigen Kommune til en verdi på over 3,5 milliarder, noe som tilsvarer 1.4 mill pr innbygger. Med gode logistikkløsninger kan denne produksjonsverdien økes til 7 milliarder årlig innen 2033.

– Hvis vi i 1990 klarte å bygge en 8km lang tunell og 10km helt ny trase langs Straumfjorden, bør vi over 30 år senere klare å fullføre veien inn til Bogen som er knutepunktet for næringstrafikken. En av nøklene til videre suksess i Steigen er det Nordland Fylkesting som nå sitter med, sa Ove Strand.

Arild Juul var sporty og stilte med båt for å få delegasjonen effektivt over Vestfjorden og tilbake samme kveld. Foto: Ove Strand.

Debatt
Nord Salten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.