EIER OG REDAKTØR: Per-Inge Finnesen overtar som ansvarlig redaktør i NordSalten Avis. Foto: Privat.

Finnesen blir ny redaktør i NordSalten Avis

NordSalten Avis har ansatt Per-Inge Finnesen som ny redaktør. Finnesen overtar som redaktør 24. april i år.


Finnesen kommer fra jobben som seniorrådgiver for samiske saker i Nordland fylkeskommune. Han har blant annet medieutdanning fra regilinjen ved filmskolen i Lillehammer og en mastergrad i økonomi (MBA) fra Nord Universitet. Finnesen er en av to eiere av avisa, og var en naturlig kandidat i så måte.

– Det har vært gjort en stor jobb siden vi overtok avisa for ca. to år siden. Avisa er blitt digital og kommer i tillegg ut med papirutgaven på fredager. NordSalten Avis vil i fortsettelsen komme ut både digitalt med fortløpende nyhetsoppdateringer og med papirutgaven på fredager. Avisa vil ikke endre sin profil nevneverdig som følge av redaktørbyttet, vi vil være tidlig ute med nyhetene og samtidig ha de litt lengere historiene å fortelle våre lesere. Jeg vil benytte anledningen til å takke Johannes Sandberg for den innsatsen han har gjort som ansvarlig redaktør for avisa, sier Finnesen.

Finnesen skal fungere som ansvarlig redaktør i en overgangsfase frem til ny, og forhåpentligvis samiskspråklig redaktør, er på plass. NordSalten Avis er for tiden i en spennende utviklingsprosess, og kontinuitet blir viktig i fortsettelsen. Avisa jobber blant annet for å innlemmes i den samiske pressestøtteordningen.

Daglig leder i NordSalten Avis, Bård Eriksen, er glad for at ny redaktør er på plass.

– Skifte av ansvarlig redaktør kan være en krevende prosess, men etter noen hektiske uker har vi løst kabalen til det beste for avisa. Som eier av avisa har Finnesen naturlig nok vært involvert i strategiske beslutninger tidligere, nå vil han i tillegg ha en operativ rolle. At eiere, på sikt, skulle ha en rolle i egen avis har lenge ligget i kortene, sier Eriksen.

Debatt
Nord Salten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.