Lunsj utenfor Måsske skåvlla/Musken skole. Foto: Viejega mánájgárdde

Gidámanno Måsskåj/Vårtur til Musken

Reportasje: Dette innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og gir uttrykk for skribentens holdninger.


Onsdag forrige uke var Viejega mánájgárdde (barnehage) på tur i Musken.
Da vi først planla tur i mai måtte turen utsettes. Nå ble det endelig tur, og både barna og personalet hadde gledet seg veldig.

Vi startet tidlig onsdags morgen med hurtigbåten Stáddá. Barna hadde laget et kort til mannskapet, som de selv fikk overrekke, sammen med en liten gave. I barnehagen har vi kjempefin utsikt, og vi ser hurtigbåten hver dag, så det var stor stas å endelig kunne reise med den. Turen inn til Musken var kjempefin, og en opplevelse for alle. Noen hadde aldri vært i Musken tidligere. 

Fint at vi hadde skolen som hovedbase, og at det var godt tilrettelagt for oss da vi kom. Tusen takk til Kalle og Ann-Britt som hjalp oss med å kjøre all bagasje tur/retur kaia, og til Odde som hjalp til på skolen da vi ankom.

På oppdagelsesferd. Foto: Viejega mánájgárdde

Noen av barna gikk tur til Hejdigiedde/Hedningejorda -en fin, og bittelitt lang tur, men med historier og sang om Hejdigiedde ble turen straks mer spennende!

Danna lávlojma/Her sang vi; Birra Måske Biehtárasj váttsij åtsåj gusájdis, ittjij åvvå avtak gávnnam, mannam lidjin Hejdigæddáj. Ja nuppev versav/og andre vers; Birra Måske Ristinasj váttsij åtsåj sávtsajdis, ittjij åvvå avtak gávnnam, mannam lidjin Smájlevággáj. Nav suohtas gå lijma jur Hejdigietten/så artig at vi var akkurat der i Hejdigiedde/Hedningejorda.

Endelig oppe på Hejdigiedde/Hedningejorda. Forto: Viejega mánájgárdde

Resten av gjengen gikk til Sis-Måsske/Indre Musken og så på nærområdet. Gjett om det var spennende med den store elva! Da vi gikk forbi Laila og Magne ble vi tilbydd is og litt kjeks. Vår alles kjære tante Laila har alltid is.

Vi var også å lekte litt utenfor huset til Jakops áhkko og áddja (bestemor og bestefar). Senere spiste vi lunsj på skolen, etterfulgt av lek og moro, både inne i gymsalen og ute på fotballbanen.

I løpet av turen fikk alle med tilknytning til Måsske/Musken vise og fortelle om deres plasser i bygda, både hus og hytter, samt at flesteparten mimret tilbake om turer og opplevelser som de har hatt i der tidligere.

Alt i alt en kjempeflott tur Måsskåj/til Musken, som vi håper å gjøre igjen til neste år. Stor takk til Stáddá for at vi fikk sponset turen.

På hurtigbåtkaia, på tur hjem til Drag igjen. Foto: Viejega mánájgárdde

 

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Viejega Musken