Den eldre garde på Leines koser seg på Nybrygga.

Her samles de på 60+ hver måned

På Leines treffes de over 60 èn gang i måneden til et trivelig og sosialt lag på Nybrygga.


Treffene for de på 60+ et et trivelig tiltak . Her møtes eldre og hygger seg med mat og andre aktiviteter. Vi besøkte gjengen på Leines, som koste seg med kyllinggryte sist onsdag, samt andre aktiviteter.

Andre onsdag hver måned samles et gjeng mellom 15 og 20 personer. Dette treffet ble etablert like etter at Jarl Arne Pedersen dro i gang konseptet på Engeløya. På Leines har en hatt mange ulike aktiviteter i tillegg til at de spiser middag sammen kl. 18.00 -selvfølgelig med kake og kaffe etterpå. De frammøtte gjør selv opp for mat og drikke.

En av aktivitetene er åresalg, og alle tar med seg gevinster. I følge en av deltagerne, Jan Andersen, skal overskuddet brukes til finansiering av julebordet i desember. Jan forteller videre at en på disse treffene har hatt Aasmund Gylseth på besøk som viste bilder og fortalte deltagerne om havørna. Også andre historiefortellinger står ofte på programmet. Det er viktig å opprettholde fortellertradisjonen.

I  følge nevnte Andersen foregår dette treffet i den maritime delen av kommunen med fiskere og fiskebruk. Da blir det naturligvis mange "feskarhistorier" fra gamle dager.

– De trenger ikke å være helt sanne bestandig, bare historia er god, avslutter Andersen.

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.