MANGLER BØSSEBÆRERE: Karina Thorbergsen og Britt kristoffersen Løksa håper noen melder seg som bøssebærere. Foto: Svetlana Gracheva.

Karina: –⁠ Jeg håper folk tar kontakt for en så viktig sak

Søndag 22. oktober er det tid for årets TV-aksjon som i år går til Redd Barnas arbeid for å hjelpe barn som er rammet av krig og konflikt.


Leder for frivilligsentralen, Karina Langwell Thorbergsen, oppfordrer folk til å ta kontakt med tanke på å bli bøssebærer i forbindelse med TV-aksjonen.

– Det har dessverre vært lite respons fra frivillige som kan tenke seg å være bøssebærere. Jeg håper folk tar kontakt for en så viktig sak, sier Karina Langwell Thorbergsen.

Kommunen har satt en frist innen torsdag 14. september for å melde seg som bøssebærer.

– Vi satte en frist for å se hvor mange som melder seg, og for å få et overblikk over hvor det mangler bøssebærere. Per nå mangler det i alle smågrender i kommunen, forklarer Karina. 

Ifølge kommunens hjemmeside har Hábmera suohkan - Hamarøy kommune ved formannskapet bevilget 10 000 kroner til årets TV-aksjon "La barn leve i fred".

Kafé eller lotteri til støtte?

Ordfører Britt Kristoffersen Løksa oppfordrer bedrifter, lag og foreninger, skoler og barnehager til også å gi sin støtte.

– Kanskje noen kan arrangere kafé, lotteri eller andre aktiviteter til inntekt for Redd Barna i høst? Vi trenger også bøssebærere, sier ordføreren ifølge kommunens hjemmeside.

Kommunen skriver at hvert sjette barn i verden vokser opp i krig og konflikt, og det har aldri vært så mange barn på flukt som nå.

– Årets viktigste søndagstur er 22. oktober, vi trenger all hjelp vi kan få for å dekke mest mulig av kommunen. Meld deg som bøssebærer, sier Langwell Thorbergsen.

Du kan melde deg som bøssebærer ved å ringe eller sende SMS til Hamarøy Frivilligsentral på tlf 941 90 943.

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

TVaksjonen redd barna