Skolestart: Et nytt underskilt skal varsle skolestart. Foto: Terje Pedersen / NTB

Nye skilt skal varsle skolestart

Vegdirektoratet har innført nytt underskilt med varsel om skolestart. For kommunene i Nord-Salten skal skiltene være på plass før skolen starter opp igjen etter sommeren.

–Bakgrunnen er at i forbindelse med skolestart varsles trafikantene på ulike måter fra kommune til kommune og fra fylke til fylke, og det er ønskelig med en mer standardisert utførelse, skriver Nordland Fylkeskommune i et brev til kommunene.

Fylkeskommunen ønsker å gjennomgå skiltparken ved skolene som ligger langs fylkesvei, for å både sette opp nye skilt, endre eller fjerne feilskilting.

–Det er ikke et krav om at skilt 142 (trafikkskilt barn, journ. anm.) skal settes opp ved alle skoler, barnehager og lekeplasser. Hensikten er primært å varsle om sted hvor barn ofte ferdes alene, for eksempel et viktig krysningspunkt ved skole. Inne i 30-soner vil bruk av skilt 142 vanligvis være unødvendig, skriver Fylkeskommunen videre.

Debatt
Nord Salten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.