Leder for Hovedutvalg for levekår i Hamarøy kommune Tone Ellingsen og forsker ved Senter for samisk helseforskning Astrid Eriksen oppfordrer menn og kvinner til å delta i Helse- og levekårsundersøkelsen SAMINOR 3. Foto: Stig Brøndbo

Oppfordrer flest mulig til å delta i stor helseundersøkelse

Frem til 14. mai har befolkningen mellom 40 og 79 år i Hamarøy et tilbud om en gratis helsesjekk.


Den store Helse- og levekårsundersøkelsen SAMINOR 3 er godt i gang i Hamarøy kommune, nærmere bestemt på Tysfjord Turistsenter på Storjord.

Tidligere har Senter for samisk helseforskning uttalt at de planlegger å invitere 80 000 deltakere og å besøke 40 kommuner i forbindelse med det de omtaler som verdens største helseundersøkelse for urfolk.

Forsker ved Senter for samisk helseforskning oppfordrer alle til å delta.

– Hvordan har befolkningen det i en av Norges fineste kommuner- Hamarøy? Det får du svar på ved å delta på Helse-og levekårsundersøkelsen SAMINOR 3, innleder forsker Astrid Eriksen.

Stor oppslutning gir bedre kvalitet

Hun mener stor oppslutning sikrer bedre kvalitet på rapporten som skal utarbeides i etterkant av undersøkelsen.

– Bonus for hver enkelt er en gratis helsesjekk og bonus for alle er en kommunerapport som viser viktige helsemål i din kommune som blant annet diabetes og blodtrykk, men også hvordan nærmiljøet er og om folk trives. Resultatene blir presentert for kvinner og menn. Jo flere som svarer, desto mer sikre blir resultatene. Din stemme teller!, mener Astrid Eriksen.

Leder for Hovedutvalg for levekår i Hamarøy kommune understreker også viktigheten av at befolkningen nå kjenner sin besøkelsestid.

– Håper så mange som mulig kan delta, det er viktig at SAMINOR 3 får nok mange deltakere med slik at de kan bruke undersøkelsen til forskningen. Tenker også at dette kan gi kommunen god informasjon om hvordan helsen er i vår kommune og hva vi kan forvente oss fremover. I tillegg får vi jo en grei helseundersøkelse selv, mener Tone Ellingsen.

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.