I fjor kjøpte og overtok hamarøyværingene Ingrid og Tore Nilsen gamle Edvardas Hus på Tranøy. I år er deres første driftssesong, og bankpaa er allerede et godt besøkt etablissement med gjester fra hele landet.
I pensjonatets kafé er det etterhvert også blitt et ganske så variert kake-repertoar. NordSalten Avis har vært på besøk hos bankpaa, og deltatt i kakebaking sammen med Ingrid - som i tillegg kunne gi tips og triks underveis for best resultat på deres "Bringebærdrøm". Hun mener at denne kaken er både enkel og god - og en oppskrift de aller fleste vil mestre. Kaken er opprinnelig glutenfri, og kan enkelt lages laktosefri i tillegg.Ingredienser bunn:
- 150 gram mandler
- 150 gram melis
- 4 eggehviter
Ingredienser topping:
- 350 gram bringebær
- 100 gram sukker
- 5 plater gelatin
- 4 dl fløte
- 3 ss sitronsaft
Bland sammen nøtteblanding og melis.
Så fortsetter man med å piske fløten. Rør inn gelatin, sitronsaft og bringebærpure i kremen. For laktosefri kake, kan laktosefri fløte brukes.
Moussen settes til avkjøling i 30 minutter, før den bres over kakebunnen. Sett hele kaken til kjøling i minimum to timer.
Kaken kan også lages på andre bær, og Ingrid foreslår også moltebær dersom man vil ha en annen vri på kaka.