Per Elling Braseth-Ellingsen (V) skal bidra til samhold og positivitet i hele kommunen. Foto: Anders Stensland Olsen
Kommunestyrevalget 2023

Per Elling (V) ønsker at alle skal føle seg sett og hørt

NordSalten Avis har spurt alle toppkandidatene i Nord-Salten om tre enkeltsaker de vil prioritere for kommende valgperiode.


Kandidatene er også blitt bedt om å redegjøre hvorfor det er akkurat disse tre enkeltsakene som vil bli prioritert.

Neste ut er Venstres toppkandidat i Hamarøy, Per Elling Braseth-Ellingsen. Han jobber som prosjektleder på Hamsunsenteret, i tillegg driver han eget ysteri på gården sin på Helland.

Samhold og positivitet

Venstres viktigste sak er å bidra til samhold og positivitet i hele Hamarøy. Partiet ønsker at alle skal føle seg sett og hørt. 

– Alle i Hamarøy, uavhengig av hvor de bor eller hvilken bakgrunn de har, skal føle seg sett og hørt. Vi vil derfor bruke penger på gode møteplasser i hele kommunen, samtidig som frivillighet, arrangement og prosjekter som bidrar til gode møter mellom folk satses på, forteller ordførerkandidat for Hamarøy Venstre, Per Elling Braseth-Ellingen. 

Skole og barnehage

Videre forteller Braseth-Ellingsen at Venstre vil satse på skole og barnehage. Venstre ønsker å investere i folkene som jobber i oppvekstsektoren. 

– En trygg og god oppvekst er nøkkelen til et godt liv. For å få det til må vi investere i folkene som jobber i oppvekstsektoren, og i bygningsmassen hvor ansatte og barn og unge bruker store deler av livet i. Vi vil også ha på plass ordentlige fritidsklubber for ungdom i valgperioden, samtidig som vi jobber for at vår videregående skole er så god som mulig, sier ordførerkandidaten.

Natur og miljø

Per Elling trekker frem det å ta vare på Hamarøys vakre natur og miljø som prioritet nummer tre. 

– Vi er avhengig av en bærekraftig bruk av ressursene våre, samtidig som naturen vår bidrar stort til trivselen til oss som bor her. Dette betyr å støtte opp om gode miljøløsninger som bedre og billigere kollektivtrafikk, lavere utslipp fra kommunens virksomhet og strandrydding - men også være restriktiv på aktivitet som bygger ned natur og bidrar til økte utslipp. Vi vil også styrke Hamarøys beredskap for villere og våtere vær knyttet til klimaendringene, avslutter Braseth-Ellingsen.

 

 

 

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.