Katarina Barruk gjester Leiranger kirke med band onsdag 26. juli. Barruk fremfører sine tekster på umesamisk. Foto: Sara Berglund. Foto: Sara Berglund

Sagaspillkonsert med Katarina Barruk

Tross alternativ Sagaspilluke står det ikke på arrangementene rundt om i Steigen. Onsdag 26. juli spiller den umesamiske artisten med band i Leiranger kirke.


Katarina Barruk har allerede rukket å markere seg som en etablert artist innen det samiske musikkmiljøet i Norden. Hun skriver egne tekster på umesamisk og komponerer musikk i et skjæringspunkt mellom singer/songwriter-sjangeren, pop og rock.

Samtidig er den samiske inflytelsen fra joiken alltid tilstede.
Hun har jobbet sammen med arrangør og produsent Frode Fjellheim, kjent fra blant annet bandet Transjoik, samt samarbeid med en rekke artister som Ulla Pirttijärvi og Mari Boine.

Prisvinnende artist

Hun er oppvokst i Lusspie (Storuman) og Gajhrege (Gardfjäll), men bor for tiden i Oslo. I løpet av det siste tiåret har Katarina turnert gjennom Europa, og gitt høyt verdsatte konserter. I 2020 mottok hun den svenske forfatter- og komponistprisen "SKAPs Kulturbärarpris".

Hun er en forkjemper for og aktiv bruker av umesamisk, et språk som anses som utrydningstruet av UNESCO.

Leiranger kirke, onsdag 26. juli klokka 19:00

 

 

Debatt
Nord Salten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.