Foto: Privat

Susanne Lundeng til Nybrygga

Under Kystfolkets Helg i Helnessund kan du få med deg en unik musikalsk duo i Steigen


Lørdag 16. juli byr Nybrygga på ettermiddagskonsert.

Duoen Lundeng/Johansen spiller folkemusikk fra Nord-Norge og Lundengs egne komposisjoner.

Musikalsk fritenker

Susanne Lundeng har med forankring i nordnorsk folkemusikk utviklet seg til en særpreget felespiller, komponist og musikalsk fritenker, og har bl.a. høstet en Spellemannpris i folkemusikk for sin utgivelse av nordlandsslåtter og er en av Norges mest meritterte folkemusikere.Nå synger hun også egne tekster, og åpner for nok en ny side ved sitt kunstnerskap. 

Nils-Olav Johansen er jazzgitarist og sanger som henter inspirasjon fra tradisjonell musikk fra hele verden i sitt musikalske uttrykk, og er kjent for sine virtuose improvisasjoner med umiskjennelig signatur. Johansen er også kjent fra gruppene  Transjoik og Farmers Market.

Duoen beskriver musikken som å gå fra de sarteste, nesten ikke hørbare toner, til de mest ekspressive og drivende rytmiske strengeleker. I tekster og melodier skildrer Susanne Lundeng livets drama, både i forhold til mennesker og landskap

Susanne Lundeng, fele/sang
Nils-Olav Johansen, gitar/sang

Debatt
Nord Salten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.